אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

פסטה חריפה עם לוקוס

רוטב עגבניות נשכני עם נתחי דג קונפי עדינים, וכל הטוב הזה על פסטה טרייה

עדי ויינברג | מאסטר שף | פורסם 04/04/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לפסטה:

200 גרם קמח דורום

2 ביצים

1 חלמון

לרוטב עגבניות:

15 עגבניות שרי חצויות

4 עגבניות מגי קלופות

4 שיני שום

2 ענפי תימין

מלח ים, פלפל שחור

4 פלפלי צ'ילי (שרופים על האש של הכיריים)

1 כף סוכר חום

חמאה 50 גרם

כף שמנת מתוקה

לקונפי דג:

150 גרם לוקוס

שמן זית

4 שיני שום פרוסות

5 פלפל עין הציפור

להגשה:

גבינת גרנה פדנו

אופן ההכנה:

1 מסדרים גבעת קמח על משטח העבודה, עושים גומה בקמח ומניחים בה את הביצה. טורפים במזלג ומאחדים את הקמח. לשים 10 דקות עד שהבצק קפיצי.

2 מרדדים במכונת פסטה על המצב הדק ביותר, מקפלים וחותכים לפסטה דקה. מבשלים במי מלח עם צ'ילי ובסוף הבישול מעבירים לרוטב. 

3 מלהיטים מחבת ומוסיפים שמן זית. צורבים את העגבניות, מוסיפים תימין, תבלינים ואת הצ'ילי השרוף. מערבבים ומוסיפים חמאה ומעט שמנת. מסננים במסננת ומגיעים למרקם של הרוטב ללא הירקות. 

4 קונפי: בסיר קטן ממלאים שמן זית עד חצי הגובה, מחממים, מוסיפים את השום והפלפל, מביאים לרתיחה ומורידים מהאש. 

5 ממליחים את הדג במלח שולחן, מדליקים את האש שוב ומכניסים את הדג. כשצבעו הופך ללבן – מוציאים מהשמן ומסננים. 

6 מסדרים בצלחת ערימה של צ'ילי שרוף, מעליו את הפסטה ובין לבין חתיכות של לוקוס קונפי. מעל מגרדים גרנה פדנו. 

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.