אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, מאסטר שף

ניוקי עם קרם כרובית וצנוברי בר

הניוקי שיהוידע הכין במאטסר שף הם השילוב המושלם בין רך לפריך ויחד עם עם קרם הכרובית הם ארוחה מושלמת. צנוברי הבר מוסיפים טעם מיוחד, אבל לא נגלה אם תכינו את המנה עם צנוברים רגילים

יהוידע ניזרי | מאסטר שף | פורסם 25/01/18 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.7 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לניוקי:

1 קילו תפוחי אדמה

כפית מלח

1 ביצה

1 כוס קמח

לקרם הכרובית:

1 כרובית שלמה ונקיה

1 כף שמן זית

20 גרם חמאה

2 שיני שום

2 עלי מרווה

2 גבעולי טימין

רבע כוס יין לבן

רבע כוס שמנת מתוקה

חופן צנוברי בר קלויים

לרוטב:

3 כפות שמן

חופן צנוברי בר

2 גבעולי טימין

2 עלי מרווה

אופן ההכנה:

1 מכינים את הניוקי: מביאים לרתיחה מים בסיר גדול ומבשלים בהם את תפוחי האדמה עד שהם רכים.

2 בינתיים מחממים תנור ל-250 מעלות וכשתפוחי האדמה רכים מעבירים אותם לאפייה של 3-4 דקות כדי לייבש אותם מנוזלים.

3 מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים אותם. מוסיפים את המלח, מוסיפים ביצה ואת הקמח ולשים לבצק. אם צריך, מוסיפים עוד קמח עד שמתקבל בצק רך אבל לא דביק מדי. 

4 יוצרים מהבצק רצועה דקה וחותכים לחתיכות קטנות בעזרת סכין.

5 מכינים את קרם הכרובית: מביאים מים לרתיחה בסיר גדול ומבשלים בהם את הכרובית עד שהיא רכה. טוחנים אותה יחד עם שמן הזית, החמאה, השום, המרווה, הטימין, היין הלבן השמנת והצנוברים לקרם אחיד.

6 מבשלים את הניוקי במים רותחים בסיר גדול עד שהם צפים ומסננים אותם מהמים.

7 בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת ומטגנים בו את הצנוברים, הטימין והמרווה לדקה. מוסיפים את הניוקי ומטגנים אותם עד שהם משחימים מעט. נזהרים לא לשרוף את הצנוברים.

המתכונים כתובים כפי שהובאו על ידי המתמודדים.

8 מגישים בצלחת את קרם הכרובית ואת הניוקי מעליו.