אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת

ניוקי ריקוטה עם אספרגוס ורוטב לימון

ניוקי ריקוטה ברוטב משגע של חמאה, לימון ואספרגוס, עם תוספת שאתם חייבים לנסות: חלמון ביצה קשה מגורד מלמעלה שנותן למנה טוויסט מעניין. ביצים זה ממש לא הקטע שלכם? נו, בסדר. גם בלי זה אחלה

עדן טרנר | מאסטר שף | פורסם 08/11/16 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לניוקי:

250 גרם גבינת ריקוטה

30 גרם גבינת פרמזן

65 גרם קמח

חלבון ביצה

לרוטב:

200 גרם חמאה

תימין

מיץ וקליפה מגוררת מ-2 לימונים

אספרגוס חתוך

ביצה

אופן ההכנה:

1 הניוקי: מערבבים את הריקוטה, הפרמזן, הקמח והחלבון לקבלת בצק אחיד. מכסים ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

2 מעבירים את הבצק לשקית זילוף ומזלפים חתיכות קטנות של פסטה לתוך סיר עם מים רותחים.

3 מבשלים את הניוקי עד שהם צפים, ומוציאים.

4 מחממים במחבת את החמאה עם התימין. אחרי 20 דקות מוסיפים את המיץ וקליפת הלימון. מבשלים עוד 20 דקות, ומוסיפים את האספרגוס לכמה דקות נוספות.

5 מבשלים ביצה קשה, ומפרידים לחלבון וחלמון.

6 מעבירים את הניוקי למחבת עם הרוטב ומגררים את חלמון הביצה מלמעלה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים