אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

טארט בננות הפוך

בננות מקורמלות, בצק פריך וריח מטריף של חמאה, או בקיצור: קינוח מושלם. רק שמרו על ריכוז בזמן הכנת הקרמל

בת-שי עוז | מאסטר שף | פורסם 07/03/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 22 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

6-5 בננות בשלות

לבצק פריך:

150 גרם קמח

50 גרם אבקת סוכר

חלמון ביצה

מעט מלח

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

לקרמל:

כוס סוכר

רבע כוס שמנת מתוקה

40 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1 מאחדים במיקסר את חומרי הבצק היבשים עם חמאה עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים את הביצה ומערבבים עד שנוצר גוש בצק. משטחים לדיסקית, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

2 במחבת, על אש בינונית, מחממים את הסוכר בלי לערבב, עד שנמס לגמרי ונוצר צבע ענברי. מורידים מהאש ומוסיפים בהדרגה, תוך כדי ערבוב, שמנת מתוקה וחמאה.

3 חוצים את הבננות לאורכן, ומסדרים במחבת על הקרמל.

4 מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים בין שני דפי אפייה ומניחים מעל הבננות.

5 אופים בחלק העליון על התנור, ב-180 מעלות, עד להשחמה של הבצק.  

6 בסיום האפייה הופכים מיד בעזרת צלחת. 

מתכוני התוכנית מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.