אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת

פנזרוטי – כיסונים זהובים במילוי נוטלה

כמה כיף בביס אחד: קינוח איטלקי מקסים של כיסוני בצק זהובים מטוגנים בשמן עמוק וממולאים בנוטלה. נשמע כמו משהו שפשוט אי אפשר להפסיק לזלול? זה בדיוק זה

ג'יאקומו קוסטה, חברת פררו | מאסטר שף | פורסם 04/12/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 398 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

למילוי:

60 גרם נוטלה

לבצק:

200 גרם קמח לבן

28 גרם שמן זית

4 גרם מלח

90 גרם מים

2 וחצי גרם שמרים טריים

להכנת הכיסונים:

שמן קנולה לטיגון עמוק

אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

1 בתבנית סיליקון מכינים כדורי נוטלה במשקל של כ-5 גרם לאחד. מכניסים לפריזר להקפאה של כשעה, עד שמתייצב.

2 בקערת מיקסר מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת מרקם אחיד. מעבירים למקפיא למשך 30 דקות.

3 מחממים את השמן לטיגון.

4 מוציאים את הבצק מקירור ומשטחים במערוך לעלה דק בעובי של כ-3 מ"מ. קורצים ממנו עיגולים בקוטר של 8 ס"מ. מברישים במים את שפת העיגולים, מניחים במרכז כל אחד מהם כדור נוטלה קפוא ומקפלים לחצאי עיגולים. מהדקים היטב את שפת הפנזרוטי בעזרת האצבעות ולאחר מכן במזלג, כדי שלא ייפתחו בעת הטיגון.

5 מטגנים בשמן עמוק כ-15 שניות – עד הזהבה קלה. מוציאים מהשמן, מניחים על נייר סופג לניקוז שמן עודף, בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם.