אוכל
צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

סושי לא קונבנציונלי

נכון, בהכנת סושי מקצועי יש חוקים נוקשים, אבל בינינו - מה יותר כיף מלשבור את חוקים האלה ולאלתר? קבלו סושי ביתי עם מילוי מקורי של כרישה, פורטבלו, סלמון וטונה בתיבול חמצמץ ועדין. בלי אצות ובלי עבודה קשה

רחל בן אלול | מאסטר שף | פורסם 28/06/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 80 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לאורז:

1/2 ק"ג אורז לסושי

750 מ"ל (3 כוסות+2 כפות) מים

1/2 כוס חומץ אורז

1/2 כף מלח דק

1/2 כוס סוכר

למילוי טונה אריסה וקממבר (רול אחד):

2 רצועות טונה טרייה (80 גרם)

רבע כפית ממרח לימון כבוש

רבע כפית אריסה

50 גרם גבינת קממבר, חתוכה לרצועות

חופן קטן רצועות מטוגנות של כרשה (ראו הוראות הכנה במתכון)

2-3 גבעולי עירית

1/4 מלפפון, חתוך לרצועות דקות

1/4 גזר קטן, חתוך לרצועות דקות

1/4 אבוקדו, חתוך לרצועות

1 דף נורי

לציפוי (רשות):

ביצה טרופה

רבע כוס פנקו

שמן לטיגון עמוק

אופן ההכנה:

1 שוטפים טוב טוב את האורז עד שהמים שקופים, שמים את האורז בסיר בינוני, מוסיפים ליטר וחצי מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות. ברגע שהאורז רך הוא מוכן לעבודה (אין צורך לתת לו לנוח).

2 מחממים במקביל בסיר אחר, חומץ, סוכר ומלח עד שהסוכר נמס.

3 מוציאים את האורז מהסיר ומעבירים לקערה, עדיף מעץ. שופכים את תערובת הסוכר והחומץ על האורז (בשני סיבובים), מערבבים בכף עץ או צ'ופסטיקס כדי לא לשבור את האורז. נותנים לו להתקרר בערך שעה, אבל בשום מקרה לא מכניסים אותו למקרר כי זה הורס את האורז. 

4 להכנת הרול: מצפים מחצלת לגלגול סושי בניילון נצמד. פורסים דף נורי על הניילון. לוקחים גודל של כדור טניס מהאורז ומשטחים על פני הדף. הופכים את הדף, ככה שצד האצה פונה אליכם.

5 מסדרים בשליש התחתון של הדף את רכיבי הרול השונים: מתחילים במריחה של לימון כבוש ואריסה, ואז מוסיפים את הטונה, כרשה מטוגנת, רצועת אבוקדו, 2-3 רצועות מלפפון, 2 רצועות גזר, רצועות קממבר וגבעולי העירית.

6 בעזרת המחצלת מגלגלים לרול הדוק. חותכים בזהירות ל-10 חתיכות יפות ומגישים.

* אם רוצים מטגנים את הרול השלם (לפני החיתוך): טובלים את הרול השלם בביצה הטרופה ואז מצפים בפנקו. מטגנים בשמן עמוק וחם עד להזהבה – בערך 2-3 דקות. מוציאים, נותנים לרול להתקרר ואז פורסים אותו ל-10 חתיכות יפות ומגישים מיד.

* להכנת רצועות הכרשה: לוקחים חצי כרשה קטנה (החלק הלבן בלבד) וחותכים לרצועות. מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ונותנים לרצועות להתקרר.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.