אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף", קשת12

קרם ברולה קורנפלקס

אצל השופטים הקינוח הזה עורר סערה - אם רק היו שואלים אותנו היינו מבהירים להם שקרם ברולה אי אפשר לקלקל! קבלו לפני כולם את המתכון הכי מעניין מפרק הבכורה של העונה החדשה של "מאסטר שף" שישודר הערב

אייל רבינוביץ' | מאסטר שף | פורסם 09/12/20 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 79 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

500 גרם קורנפלקס רגיל

ליטר שמנת מתוקה 38%

60 גרם סוכר

80 גרם חלמון

עוד סוכר, לקרמול

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מפזרים את הקורנפלקס על תבנית מרופדת נייר אפייה וקולים כ-20 דקות, עד שהקורנפלקס משחים.

3 מעבירים את השמנת המתוקה לקערה ושופכים פנימה את הקורנפלקס. מניחים לו לשרות בפנים 40 דקות.

4 מעבירים את השמנת המתוקה במסננת דקה תוך דחיסה של הקורנפלקס, עד שמגיעים ל-500 מ"ל שמנת. אם חסר, מוסיפים עוד שמנת. מעבירים לסיר.

>> מתכונים לחנוכה

>> מתכונים ללביבות

>> מתכונים לסופגניות

5 מקציפים את החלמונים עם 30 גרם סוכר עד לקבלת קרם בהיר ותפוח.

6 מוסיפים את 30 הגרם הנותרים של הסוכר לסיר השמנת ומחממים עד סף רתיחה.

7 מוזגים מעט מהשמנת החמה בזרם דקיק לתוך תערובת החלמונים תוך כדי טריפה, כדי ליצור השוואת טמפרטורות. ממשיכים להוסיף את יתרת השמנת (אפשר בקצב מהיר יותר).

8 מסדרים את הכלים של הקרם ברולה בתבנית עמוקה. שופכים את תערובת הביצים והשמנת לכלים וממלאים את התבנית במים רותחים עד למחצית מגובה הקרם.

9 מחממים תנור ל-120 מעלות ואופים את הקרם עד שהמרכז מתייצב.

10 מוציאים ומעבירים למקרר לארבע שעות לפחות, או למקפיא לשעה לפחות.

11 מפזרים סוכר ומקרמלים אותו בעזרת ברנר.

12 מקשטים בסוכריות קופצות ומגישים.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.