אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, מאסטר שף

מוסר ים במרינדת עגבניות

המתכון של יהונתן ביטון ממאסטר שף בהשראת מוסר הים המיתולוגי של אייל שני: דג שלם שנח במרינדה של עגבניות שרי ושמן זית, ממולא בעגניות, נצלה בתנור ומקבל עוד צריבה עם בצל ועלי מרווה

יהונתן ביטון | מאסטר שף | פורסם 27/11/16 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 40 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

דג מוסר שלם

15-20 עגבניות שרי, חצויות

כוס שמן זית

מלח גס

פלפל שחור גרוס

10-12 שיני שום

צרור כוסברה, קצוץ

5-6 עגבניות שלמות, חתוכות לרבעים

4 בצלים, חתוכים לרבעים

כמה עלי מרווה

 

אופן ההכנה:

1 יוצרים חתכים בדג - אחד קרוב לראש ואחד ליד הבטן.

2 מערבבים בקערה את עגבניות השרי החצויות, שמן זית, מלח, פלפל, שיני שום וכוסברה.

3 מושחים את הדג במרינדה ואת שאר המרינדה מכניסים לתוך הדג. משרים 10-15 דקות.

4 מעבירים את הדג לתבנית ומסדרים סביבו רבעי עגבניות ובצל. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומרווה.

5 מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-15-20 דקות, עד שהאדרה מקבלת צבע חום בהיר.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.