אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, מאסטר שף

אשה רשתה (מרק פרסי)

מרק עשיר, מיוחד וגם צמחוני שהוא בעצם ארוחה שלמה, בריאה ומזינה: חומוס, עדשים ולוביה עם אטריות ביצים, כוסברה, שמיר וסלרי. זו כנראה הגירסה הפרסית לראמן

דיאנה רחמני | מאסטר שף | פורסם 17/11/16 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 94 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

צרור כוסברה

צרור פטרוזיליה

ראש סלרי

צרור שמיר

2 כוסות עדשים חומות מבושלות

כוס חומוס מבושל

כוס וחצי לוביה מבושלת

מלח

פלפל שחור

כורכום

2-3 חופנים אטריות ביצים דקות

4 כפות קמח

שמן, לטיגון

5 בצלים, קצוצים גס

כמה שיני שום קלופות

אופן ההכנה:

1 שוטפים היטב את כל הירקות וקוצצים גס.

2 מעבירים את כל הקטניות המבושלות לסיר גדול, וממלאים במים רותחים.

3 מתבלים במלח, פלפל וכורכום ומבשלים 10 דקות.

4 מוסיפים לסיר את כל הירקות החתוכים וממשיכים לבשל עוד 15 דקות, עד שהירקות משנים את צבעם.

5 מוסיפים אטריות ביצים וממשיכים לבשל.

6 מכינים רביכה מקמח ומים ומוסיפים למרק. מערבבים היטב וממשיכים לבשל עוד 10 דקות.

7 במחבת מטגנים בצל ושום בשמן עמוק.

8 מגישים את המרק עם הבצל והשום המטוגנים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.