אוכל
צילום׃ מאסטר שף, שידורי קשת

מרק שורשים

מרק העוף של יניב אטיאס מכיל בעיקר ירקות - אבל חלקם מבושלים וחלקם מוקפצים. את העוף מפרקים ומסדרים מלמעלה, כי האסתטיקה יותר חשובה מהכל

יניב אטיאס | מאסטר שף | פורסם 04/06/19 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.3 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

בצל

תפוח אדמה

גזר

שורש פטרוזיליה

שורש סלרי

מעט קמח

שמן זית, להקפצה

כרישה

בטטה

קישוא

חזה עוף

שוק עוף

מלח

פלפל שחור

מעט כורכום

לימון

אופן ההכנה:

1 מקלפים את כל הירקות. חותכים גס את הבצל, תפוח האדמה, הגזר, שורש הפטרוזיליה ושורש הסלרי. מקמחים, מקפיצים בשמן זית חם ומורידים מהאש.

>> מתכונים לשבועות

2 מרתיחים את חלקי העוף בסיר מלא מים ומבשלים 20 דקות. מסננים את הנוזלים ושופכים על הירקות המוקפצים.

3 חותכים כרישה, בטטה וקישוא לקוביות קטנות ומניחים בקערה בצד.

4 מפרקים את העוף המבושל בידיים.

5 מקפיצים את הירקות שבקערה יחד עם העוף המפורק במחבת עם מעט שמן. מתבלים במלח ופלפל.

6 מתבלים את המרק במלח, פלפל וכורכום ומבשלים כחצי שעה. מוסיפים לימון לפי הטעם, מוזגים לצלחת, מפזרים את הירקות המוקפצים עם העוף ומגישים.

כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.