אוכל
צילום׃ רענן כהן

נקניקיות דגים בתוספת ירקות נוסח ניו אורלינס

נקניקיות מסלמון ולוקוס, עם פילה פורל, שמנת ותבלינים, מטוגנות קלות ומונחות על מצע של תרד ורוטב פלפלים אדומים. מנה יפה שתוציא מכולם "וואו"אחד לפני האוכל, ועוד אחד אחריו

איב ענן | | פורסם 09/08/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לנקניקיות סלמון:

500 גר' סלמון

100 גר' סלמון מעושן

2 פילה פורל

מיכל שמנת

חופן של עשבי תיבול: עירית, שמיר, נענע,

3 פרוסות לימון דקות כולל הקליפה חתוכות לקוביות קטנות

פלפל

מלח

מעיים, למילוי

לנקניקיות הלוקוס:

500 גר' פילה לוקוס

2 פילה פורל

מיכל שמנת

חופן של עשבי תיבול: עירית, שמיר, נענע,

1 משמש חתוך לקוביות קטנטנות

פלפל

מלח

מעיים, למילוי

לתרד:

500 גר' עלי תרד

2 שיני שום כתושות

2 משמשים חתוכים לפלחים דקים.

2 כפות שמן זית

לרוטב פלפלים:

2 כפות שמן זית

3 פלפלים אדומים מתוקים קטנים

2 פלפלים צהובים

1 פלפל אדום חריף

חצי כפית אבקת צ'ילי

חצי כפית כורכום

חצי כפית כמון טחון

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הסלמון והסלמון המעושן דק. את יתר המצרכים שמים בבלנדר ומרסקים למחית. מוסיפים את המחית לתערובת הסלמון.

2. קוצצים את הלוקוס דק. את יתר המצרכים שמים בבלנדר ומרסקים למחית. מוסיפים את המחית ללוקוס.

3 מנקנקים את שני סוגי המילויים, עוטפים במעיים סינתטיות או מעיים של טלה. אורך כל נקנקיה 15 ס"מ.

4 מבשלים בסיר אידוי (עם מכשיר אידוי מעץ או שושנת מתכת) כ-8 דקות.

5 לתרד: מקפיצים את עלי התרד במחבת, 2-3 דקות עד לריכוך. מוסיפים את פלחי המשמש ואת השום ומקפיצים 2 דקות נוספות. מניחים בצד לצינון.

6 לפלפלים: חותכים את כל הפלפלים לרצועות דקות ומקפיצים במחבת חמה 4 דקות עם כל התבלינים ושמן הזית. מניחים בצד לצינון.

7 הרכבת המנה: מטגנים קלות את שני סוגי הנקניקיות, דקה מכל צד עד להזהבה. במרכז הצלחת מניחים את התרד, ומסביב את רוטב הפלפלים, מניחים על התרד את שתי הנקניקיות.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.