אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 7", קשת

הקציצות התאילנדיות של סבתא ננג בפיתה

גיוון מושלם לקציצות שלכם: רוטב קארי תאילנדי חריף עם המון ירקות שכיף לאכול על ערימת אורז לבן

דן איזיבצקי | מאסטר שף | פורסם 23/11/17 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לרוטב:

ראש שום מפורק לשיניים מקולפות

3 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף

4 צ'ילי אדום טרי

2 בצל סגול

2 כפות שמן קנולה

1 כרובית קצוצה דק

1 ברוקולי קצוץ דק

3 בטטות חתוכות לקוביות קטנות

לקציצות:

500 גרם אנטריקוט טחון (אפשר לטחון טחינה כפולה לבד או לבקש מהקצב)

1 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

1 ביצה

כף קמח 

קורט מלח

לפיתה:

4 פיתות

1 בצל סגול פרוס לפרוסות

חופן כוסברה

מעט צ'ילי חריף קצוץ

אופן ההכנה:

1 טוחנים במעבד מזון שום, ג'ינג'ר, צ'ילי ובצל סגול

2 מחבבים בסיר או מחבת גדולה את השמן ומטגנים את התערובת הטחונה כחצי דקה.

3 מוסיפים את הכרובים, הברוקולי והבטטה ומערבבים.

4 מוסיפים קרם קוקוס, חמאת בוטנים, למון גראס וקארי ירוק ומערבבים היטב. מבשלים על אש בינונית עד שהירקות רכים לגמרי.

5 מוציאים מהסיר את הלמון גראס וטוחנים את כל התערובת לרוטב חלק.

6 בינתיים מכינים את הקציצות: שמים את הבשר בקערה ומוסיפים לו ג'ינג'ר, שום, ביצה, קמח ומלח ומערבבים היטב. יוצרים מהתערובת קציצות.

7 מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הקציצות עד שהן מזהיבות משני הצדדים.

8 מרכיבים את הפיתה: מניחים בה פרוסות בצל, כמה עלי כוסברה ומורחים את הרוטב הטחון. מוסיפים קציצות ומעליהן עוד רוטב. מקשטים עם מעט צ'ילי חריף.