אוכל
צילום׃ מאסטר שף, קשת

פיתה עם דג לברק ברוטב חריימה חריף בליווי סלט עלים מרענן

אוהבים דגים חריפים? המתכון הזה לדגים חריפים בסגנון מרוקאי בפיתה של יהודה עמר, עם סלט מרענן בצד, זו ארוחת הערב שלכם להיום

יהודה עמר | מאסטר שף | פורסם 01/11/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לפיתה:

חצי כוס שמן קנולה

2 כפות גדושות פפריקה מתוקה בשמן

6 שיני שום קלופות שלמות

1 כפית מלח דק

1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות עבות

2 פלפל ירוק חריף

1 תפוח אדמה מקולף חתוך לפרוסות בעובי חצי ס"מ

1 צרור כוסברה טרייה

6 פילה דג לברק

1 עגבנייה חתוכה לרבעים

6 פיתות

לסלט:

1 גבעול סלרי עם העלים

חופן כוסברה

1 פלפל צ'ילי טרי

1 בצל סגול חתוך לקוביות

מספר עלי נענע

1 לימון מפורק ל"בקבוקים"

מלח

מעט שמן זית

אופן ההכנה:

1 בסיר שטוח עם תחתית עבה מחממים את השמן.

2 מוסיפים את הפפריקה ,המלח ואת שיני השום אחרי שמועכים אותם קצת ומחממים על אש נמוכה. נזהרים שלא יישרף.

3 מוסיפים את פרוסות תפוח האדמה והגמבה ומוסיפים 2 כוסות מים פושרים.

4 מוסיפים את הפלפל החריף כשהוא חצוי לאורכו ומביאים לרתיחה עם מכסה סגור.

5 מנמיכים את האש לאחר 15 דקות ומוסיפים את פילה הדג. מפזרים מעל הכל כוסברה קצוצה גס ואת רבעי העגבנייה. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך.

6 מכסים במכסה ומבשלים 10 דקות. מורידים את המכסה ומבשלים על להבה נמוכה עד שהרוטב מסמיך. 

7.  בזמן הבישול מכינים את הסלט: חותכים את הסלרי לפרוסות ומעבירים אותן למי קרח ל-10 דקות.

8 מסננים את הסלרי מהמים ומתבלים במעט שמן זית, מלח ומיץ לימון.

9 מוסיפים את בקבוקוני הלימון, פרוסות פלפל צ'ילי חתוכות באלכסון ואת קוביות הבצל הסגול. מערבבים היטב.

10 כשהדגים מוכנים, מניחים אותן בתוך הפיתות עם מעט רוטב ומגישים לצד הסלט.