אוכל
צילום׃ דניאל בר און

לוקוס בקרם תרד

פילה לוקוס צלוי עם קרם תרד מצומצם ברוטב שמנת, וטאצ' מיוחד של עלי גפן מטוגנים (אתם חייבים לנסות את זה) וגרידת לימון פרסי. מנה נהדרת עם טעמים עדינים אך מורכבים

רון סוריאנו | מאסטר שף | פורסם 23/08/15 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות לא כשר
Rating: 1 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

לתרד:

400 גרם תרד תורכי או ניו זילנדי

1/2 כוס שמן חמניות

3 שיני שום כתושות

½ פלפל ירוק חריף קצוץ (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)

לקרם שמנת:

כף חמאה

2 בצלי שאלוט קצוצים

1 שן שום קצוצה

1/2 כוס יין לבן

1 כוס ציר עוף

2 כוסות שמנת מתוקה

לדג:

400 גרם פילה לוקוס, חתוך לשניים

1 כף חמאה

1 כף שמן זית

מלח

פלפל שחור

לעלי גפן:

4 עלי גפן

שמן, לטיגון חצי עמוק

להגשה:

לימון פרסי, מגורר דק

אופן ההכנה:

1. מניחים את התרד בסיר בגודל בינוני ומבשלים על אש נמוכה עד שעלי התרד קמלים והסיר נקי מנוזלים – בערך 6-8 דקות. מוסיפים את השמן השום והפלפל החריף ומעבירים לאש נמוכה. מבשלים תוך ערבוב מתמיד 20 דקות עד שהתרד הופך לכהה אך לא נשרף. מעבירים למסננת צפופה כדי לנקז את השמן וטוחנים את התרד בבלנדר רגיל או ידני לקבלת קרם.

2 ממיסים חמאה במחבת ומוסיפים את בצלי השאלוט, עלי הגפן והשום הקצוצים. מטגנים עד להזהבה קלה – 3-5 דקות. מוסיפים יין לבן ומצמצמים, מוסיפים ציר עוף ומצמצמים, מוסיפים שמנת מתוקה ומצמצמים עד שנשארת חצי מהכמות, טוחנים את הרוטב ומסננים. מעבירים את הרוטב לסיפון ושומרים חם.

3 מחממים מחבת עם שמן הזית ומוסיפים את החמאה. ממליחים ומפלפלים את הדג. מניחים את הדג במחבת על צד העור וצולים כחמש דקות על אש בינונית-גבוהה, לאחר מכן הופכים את הדג על צד הבשר למשך 2-3 דקות או עד בישול מלא.

4 מחממים שמן לטיגון חצי עמוק. מטגנים את עלי הגפן מספר שניות, עד שהם נראים מעט שקופים. מוציאים לנייר סופג. 

5 הרכבת המנה: מניחים את קרם התרד על צלחת ועליו את הדג. יוצקים מהסיפון את רוטב השמנת האוורירי על הדג ומעל מניחים את עלי הגפן וגרידת הלימון הפרסי. 

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.