אוכל
צילום׃ קשת

קציצות קבב פילה בפיתה

קבב מפילה בקר טחון, סלט קצוץ ומתובל טוב טוב וחזה אווז ופטריות מטוגנים עם פלפל חריף. כל זה ביחד נכנס לתוך פיתה עם טחינה. יותר מזה לא צריך כלום

למא שחאדה | מאסטר שף | פורסם 02/08/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.3 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לקבב:

1/2 ק"ג בשר טחון (בדרך כלל מנתחים כמו צוואר או צלעות, במתכון הזה מפילה בקר)

חצי צרור פטרוזיליה

חצי צרור כוסברה

חצי פלפל ירוק חריף, קצוץ דק

חצי כפית פלפל שחור

רבע כפית ראס אל חנות

רבע כפית פלפל אנגלי טחון

מלח

 

לסלט:

1/2 צרור כוסברה, קצוץ דק

1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק

רבע בצל לבן, חתוך דק

החלק הירוק של 2 גבעולי בצל ירוק, חתוכים לטבעות קטנות

מיץ וגרידה מחצי לימון

חצי לימון כבוש, קצוץ דק

כף שמן זית

רבע כפית של מלח

לחזה אווז ופטריות:

60 גרם חזה אווז מעושן, קצוץ דק

חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים דק

חופן עלי כוסברה, קצוצים דק

1/4 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק

2 כפות שמן זית

2 פטריות פורטובלו גדולות, פרוסות דק

 

להגשה:

טחינה ביתית מוכנה

3 פיתות

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הבשר עם כל הירק והפלפל הירוק הקצוץ. מוסיפים מלח ותבלינים, מכינים קציצות עגולות, משטחים מעט ומניחים בצד. רגע לפני ההגשה, צורבים את הקבבים במחבת חמה 2-3 דקות מכל צד, עד שעשויים כמעט לחלוטין אך עדיין ורדרדים מבפנים.

2 מכינים את הסלט: מערבבים את כל המצרכים לסלט ומתבלים במלח לפי הטעם. 

3 לפטריות: מחממים את שמן הזית במחבת. מוסיפים את חזה האווז, עשבי התיבול ופלפל החריף ומטגנים מעט. מוסיפים את הפטריות הפרוסות ומטגנים 3 דקות, עד שהפטריות התרככו. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור.

4 להגשה: מרפדים פיתה בטחינה ביתית, מוסיפים את הפטריות, הסלט והקבבים ומגישים.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.