אוכל
צילום׃ מתוך מאסטר שף

כמו לנגוס בענן: הניוקי שכבש את השופטים

לא פשוט לחדש כשמדובר במאכל מוכר כמו ניוקי, אבל המתמודד בר לוי הצליח לעשות את זה בגדול. בפרק הקרוב של "מאסטר שף" (שבת, אחרי החדשות, קשת 12) אתם עומדים להיחשף למנה של פעם בעונה. בינתיים קבלו את המתכון

בר לוי | מאסטר שף | פורסם 03/05/24 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 71 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לניוקי:

100 גרם קמח

100 גרם מים

100 גרם חלב

90 גרם חמאה

3 ביצים

חמאה לטיגון הניוקי

לקרם הדלעת:

300 גרם דלעת

50 גרם חמאה

לקרם הפטריות:

200 גרם פטריות

25 גרם חמאה

50 גרם חלב

אופן ההכנה:

1 הניוקי: מערבבים בסיר את המים החלב והחמאה ומביאים לרתיחה. שופכים פנימה את הקמח ומערבבים עד לקבלת בצק.

2 מעבירים את הבצק למיקסר ומוסיפים את הביצים אחת בכל פעם, תוך כדי ערבוב.

3 מרתיחים סיר מים לבישול הניוקי.

4 מעבירים את הבצק לשק זילוף ומזלפים ניוקי לתוך המים הרותחים (חותכים את הבצק במספריים).

5 קרם דלעת: צולים את הדלעת 45 דקות בחום של 200 מעלות. טוחנים בבלנדר עם החמאה.

6 קרם פטריות: קוצצים את הפטריות ומטגנים בחמאה עד השחמה. מוסיפים חלב ומבשלים עוד 5 דקות. טוחנים בבלנדר.

7 הרכבת המנה: מטגנים את הניוקי בחמאה. מוסיפים קרם דלעת למחבת.

8 מורחים קרם פטריות בצלחת עמוקה, מסדרים את הניוקי עם רוטב הדלעת ומגישים.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.