אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף

מאפה בצק עלים ממולא בשעועית אדומה

תמיד ידענו שג'אנה היא כישרון מיוחד, אבל כשראינו איך היא מכינה בצק עלים טבעוני, עם שמן בלבד, כבר ממש התרשמנו. ולחשוב שאת כל זה היא עשתה בשעה וחצי

ג'אנה חן | מאסטר שף | פורסם 21/08/19 
  • זמן עבודהשעה וחצי
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 137 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

300 גרם קמח

1כף וודקה

כוס מי סודה

כף שמן

לקיפול:

כוס שמן

למילוי:

1 בצל גדול, קצוץ דק

מעט שמן זית

200 גרם שעועית אדומה מבושלת ורכה (אפשר בסיר לחץ)

1 שן שום, כתושה

חצי כף זרעי כוסברה, קלויים וכתושים

מלח

פלפל שחור

רבע צרור פטרוזיליה, קצוץ

אופן ההכנה:

1 המילוי: מאדים את הבצל הקצוץ בשמן זית, מוסיפים את השעועית ואת שאר החומרים למעט הפטרוזיליה ומאדים עוד כ-10 דקות. אם צריך - מוסיפים כמה כפות מים.

2 מניחים לצינון ורק אז מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.

3 הבצק: לשים את כל המרכיבים במיקסר לקבלת בצק יבש וחלק.

4 קורצים מהבצק המוכן חתיכות של 100 גרם, מגלגלים לכדורים ומניחים לכחצי שעה.

5 מרדדים כל בצק ליריעה דקה ביותר בצורת ריבוע ופותחים עם שמן על הידיים. מקפלים לשליש ואת השליש הנותר מקפלים על השליש הקודם. מורחים עוד מעט שמן וחוזרים על אותה פעולת קיפול מהצדדים.

6 מחממים תנור ל-180 מעלות.

7 שמים במרכז הריבוע הקטן שנוצר ממלית השעועית ומקפלים כל שני קצוות למרכז עד שנוצר מאפה סגור. חשוב לשים לב לצורת הקיפול כך שיישאר מינימום בצק בחלקו העליון של המאפה.

8 אופים עד להזהבה.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.