אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת

רביולי חריימה

בדיוק כשחשבנו שכבר אין מילוי רביולי שיכול להפתיע אותנו הגיע רביולי החריימה הזה: רביולי במילוי דג שהתבשל ברוטב חריף של עגבניות ופלפלים. אם אין לכם סבלנות - לגיטימי לקחת חלה טובה ולעצור בשלב החריימה

יהונתן ביטון | מאסטר שף | פורסם 25/10/16 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 45 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לחריימה:

300 גרם פילה דג (בס, לוקוס, מוסר) ללא עור וללא אידרה

2-3 לימונים

חצי כוס שמן קנולה

2 שיני שום, פרוסות דק

כף וחצי פפריקה

4 עגבניות קלופות

2-3 פלפלים חריפים (תלוי במידת החריפות האהובה)

כף מלח

כף כמון

צרור כוסברה טרייה

לרביולי:

200 גרם קמח מנופה

2 ביצים

קורט מלח

2 כפות מים

אופן ההכנה:

1 משרים את פילה הדג במיץ מלימון אחד ל-10 דקות.

2 בסיר, מחממים שמן ומוסיפים כאשר חם את שיני השום. מטגנים עד להזהבה. לאחר מכן מוסיפים את הפפריקה וממשיכים לטגן, נזהרים שלא לשרוף.

3 במגרדת עבה מגרדים את העגבניות הקלופות ואת הפלפלים החריפים ומוסיפים לסיר. מכסים את הסיר ונותנים להם להפריש נוזלים.

4 לאחר שמרבית הנוזלים מתאדים מוסיפים מלח, כמון, לימון אחד סחוט וכוסברה קצוצה.

5 שוטפים את הדג, מכניסים אותו לתוך הרוטב ונותנים לו להתבשל כ-10 דקות. מוציאים את הדג ומכסים את הסיר.

6 נותנים לרוטב להתקרר ואז מפוררים לתוכו את הדג.

7 מכינים את הבצק: בקערה שמים את הקמח ובעזרת האצבעות יוצרים גומה במרכז. לתוך הגומה שיצרנו מכניסים את הביצים, המלח והמים ומתחילים ללוש עד שמקבלים בצק רך וגמיש (אם הבצק יבש מוסיפים מעט מים ואם רטוב מידי מוסיפים מעט קמח).

8 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה.

9 לאחר צינון מרדדים את הבצק במכונת פסטה: מתחילים מהמספר הנמוך ביותר ואחרי 4-5 סיבובים מתחילים לעלות במספרים, פעמיים בכל שלב, עד למספר חמש.

10 קורצים בעזרת רינג בקוטר של 7-8 ס"מ עיגולים לרביולי.

11 את העיגולים ממלאים בתערובת החריימה שבישלנו. מכסים את בעיגול נוסף ומהדקים את שולי הרביולי על מנת שלא יישאר אוויר בבצק.

12 מבשלים את הרביולי במים רותחים במשך 3-4 דקות ומגישים.

 

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שנמסרו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.