אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 7", קשת

פיתה עם מטבוחה, חציל מטוגן, שניצל עגל ומח עצם

עומרי אילוז ממאסטר שף מכין פיתה עמוסה בכל טוב: שניצל עגל, מח עצם, חצילים טוגנים ומטבוחה פיקנטית. אתם עוד כאן? אנחנו כבר מזמן רצנו להכין

עומרי אילוז | מאסטר שף | פורסם 12/11/17 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

למטבוחה:

10 עגבניות

10 שיני שום

כפית פפריקה חריפה

רבע כפית כורכום

מלח

פלפל שחור

חצי כפית סוכר

לשניצלים:

2 כפות שמן

1 בצל גדול קצוץ דק

4 פרוסות דקות של פילה עגל

1 חציל גדול חתוך לפרוסות

קמח לצפוי

ביצה טרופה

פירורי לחם לציפוי

חופן פטרוזליה קצוצה דק

רבע כפית כורכום

רבע כפית פפריקה

מלח

פלפל שחור

שמן לטיגון חצי עמוק

לצ'יפס הבטטה:

1 בטטה גדולה

קמח לציפוי

שמן לטיגון עמוק

לטחינה:

כוס טחינה גולמית

3 קוביות קרח

חצי כוס מים קרים

2 לימונים כבושים

4 כפוץ מיץ לימון כבוש

חופן פטרוזיליה

חצי כפית כורכום

כף שמן זית

לשאר הפיתה:

2 פיתות

2 עצמות מח עצם

1 בצל גדול

מלח 

פלפל

אופן ההכנה:

1 מכינים את המטבוחה: עושים איקס בצד האחורי של העגבניות בעזרת סכים ומשרים חמש דקות במים רותחים.

2 מקלפים את העגבניות, מוציאים מהן את הגרעינים ומועכים אותן כמו שמועכים פירה.

3 מטגנים 10 שיני שום חצויות בשמן זין ושמן קנולה עד שהן מזהיבות. מוסיפים פפריקה חריפה כורכום, מלח ופלפל שחור לפי הטעם, חצי כפית סוכר ואת העגבניות שמעכנו.

4 מבשלים כשעה על אש נמוכה עד שהנוזלים מצטמצמים, טועמים ומתקנים תיבול.

5 מכינים את החצילים ושניצל העגל: מטגנים בצל קצוץ בשמן זית  עד שהוא מזהיב ומקררים. מורחים את הבצל הקר על פרוסות פילה העגל.

6 פורסים את החציל לפרוסות ומשרים את הפרוסות חצי שעה במלח על מסננת כדי שיגרו את נוזליהם. מנגבים את המלח בנייר מגבת.

7 מכינים שלוש קערות: אחת עם קמח מתובל במלח ופלפל. אחת עם ביצה טרופה עם מעט מלח ופלפל. ואחת עם פירורי לחם, פטרוזליה, כורכום, פפריקה, מלח ופלפל.

7. מצפים את פרוסות הבשר ואת פרוסות החצילים בקמח, ואז בביצה ואז בתערובת פירורי הלחם.

8 מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק ומטגנים את פרוסות הבשר והחצילים עד שהן שחומות.

9 מכינים את צ'יפס הבטטה: מקלפים בטטה ופורסים אותה עם קולפן ביתי לרצועות דקות.

10 מצפים את רצועות הבטטהבקמח, מחממים שמן לטיגון עמוק לטמפרטורה של 170 מעלות ומטגנים את רצועות הבטטה עד שהן זהובות וכבר אין רעש של טיגון או בועות.

11 מכינים את מח העצם: מחממים תנור ל-230 מעלות ומכניסים לתוכו את עצמות המח ל-15 דקות. 

12 מכינים את הטחינה: טוחנים בבלנדר טחינה גולמית, מלח ופלפל לפי הטעם, קוביות קרח, מים קרים, לימונים כבושים, מיץ לימון הכבוש, פטרוזיליה, כורכום ושמן זית.

13 מכינים את סלט הבצל : חותכים את הבצל לרצועות דקות, מתבלים במלח ופלפל ומניחים במסננת כ-10 דקות להגרת הנוזלים.

14 מרכיבים את המנה: חותכים את הפיתות לחצאים ומורחים בהן מטבוחה. מוסיפים שניצל עגל וחציל, כמה עלי פטרוזליה שלמים, חתיכות ממח העצם, ומגישים עם הטחינה והציפס בצד

 

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.