אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

פלאפל עם קעק

הפלאפל הכי טעים שתאכלו, מילה שלנו, עם מתיקות של בייגל ערבי אמיתי בצד – לא תוכלו להפסיק

מנאל איסמעיל | מאסטר שף | פורסם 25/04/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 111 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ללחם שומשום (קעקים):

500 גרם קמח

כף שמרים

כף מלח

כף סוכר

כוס שמן

לפלאפל:

200 גרם חומס מושרה  

1 בצל קצוץ לקוביות   

חופן פטרוזיליה  

חופן כוסברה  

2 שיני שום  

רבע כפית סודה לשתייה

1 אבקת אפייה

1 פלפל חריף

למילוי הפלאפל:

בצל סגול חתוך לקוביות

שמן זית

מלח ושומשום

אופן ההכנה:

1 מערבבים את חומרי הבצק יחד, לשים לבצק אחיד ומתפיחים כחצי שעה.

2 טוחנים את כל חומרי הפלאפל במטחנה לעיסה אחידה.

3 מערבבים את חומרי המילוי, יוצרים קציצות בידיים, ממלאים וסוגרים. מטגנים ומניחים במסננת.

4 מכינים מי סוכר מ-2 כפות סוכר וכוס מים. מחלקים את הבצק לשניים, ומעצבים צורת בייגלה מוארך. מרטיבים במי סוכר בנדיבות ופזרים מלמעלה המון שומשום. אופים ב-200 מעלות 20 דקות.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.