אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

גפילטע פיש במרק סלק

הקציצה הקלאסית מקבלת חיים חדשים במרק ששואב השראה מקובה סלק על בסיס ציר דגים. נסו את זה בפסח הקרוב!

חיים כהן | מאסטר שף | פורסם 16/03/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 5 16 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לגפילטע:

חצי ק"ג דג טחון

חצי כוס קמח מצה

2 ביצים

2 כפות סוכר

כפית פלפל לבן

כף מלח

למרק:

1 בצל קצוץ

3 גבעולי סלרי קצוצים

2 סלקים חתוכים לקוביות

1 גזר חתוך לפרוסות עגולות

2 ליטר ציר דגים

2 כפות סוכר

מלח, פלפל

להגשה:

שורש חזרת מגורד דק, מעורבב בכף חומץ

למיונז:

2 חלמונים

כפית חרדל

2 פילטים של אנשובי

כף צלפים

כוס שמן זרעי ענבים

מלח, פלפל

אופן ההכנה:

1 מערבבים את הדג הטחון עם כל שאר המצרכים לגפילטע עד לקבלת עיסה אחידה.

2 מטגנים בצל וגבעולי סלרי, מוסיפים את הסלק והגזר ונותנים להם טיגון קצר. מוסיפים את הציר והתבלינים ומביאים לרתיחה.

3 מנמיכים את האש, מכינים קציצות מעיסת הדג ומכניסים למרק. מוסיפים כמה עלי סלרי שלמים ומבשלים 15 דקות.

4 מגישים כמה כופתאות בצלחת עם מרק, ובצד חזרת מגורדת.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים באתר כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.