אוכל
צילום׃ מתוך: "מאסטר שף", קשת12

כבד קצוץ

מנת פתיחה בקלי קלות, ואם אתם מתעצלים להכין קעריות פילו – חלה טרייה תעשה את העבודה היטב

מיטל רייכל | מאסטר שף | פורסם 14/02/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3.2 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3-2 בצלים לבנים בינוניים פרוסים

חמאה

חצי ק"ג כבד עוף נקי

מלח

פלפל

4 ביצים קשות

איולי:

2 חלמונים

כפית חומץ

שן שום

כף שורש חזרת מגורדת

כוס שמן קנולה

להגשה:

בצק פילו

בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:

1 במחבת מטגנים בצלים בחמאה, עד להזהבה וקרמול. לאחר כמה דקות מוסיפים את הכבדים ומתבלים במלח ופלפל.

2 בעזרת בלנדר מוט מקציפים חלמונים ומוסיפים את שאר המרכיבים מלבד השמן. את השמן יש לזלף בזרם דק תוך כדי ערבול של האיולי.

3 טוחנים במטחנת בשר את הכבד עם הבצלים והשמן מהטיגון, והביצים הקשות. בודקים תיבול – במידה שחסר מוסיפים מלח ופלפל.

4 בתבנית שקעים יוצרים קעריות מבצק פילו ואופים עד הזהבה. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון.

5 בכל קערית פילו מניחים כפית איולי, מעליה כף כבד קצוץ ומעל מפזרים מעט בצל ירוק.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.