אוכל
צילום׃ דניאל בר און, מאסטר שף

חומוס מסבחה עם שקדי עגל וסינטה קצוצה בסלסת פלפל קלוי

חומוס שהוא ארוחה שלמה: ממרח פלפלים קלויים, סלסת פלפלים חריפים, שקדי עגל וסינטה קצוצה, וכל זה מגיע על מנת חומוס ביתי נהדרת עם גרגרים. תמיד טענו שאפשר לחיות על חומוס, הנה ההוכחה

רחל בן אלול | מאסטר שף | פורסם 19/07/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לשקדים וסינטה:

כף שמן זית

1 בצל בגודל בינוני, חתוך לקוביות

200 גרם שקדי עגל קוביות בינוניות

50 גרם קוביות סינטה

חצי כפית כמון טחון

קורט כורכום טחון

מלח ופלפל

לחומוס:

500 גרם חומוס מבושל (אפשר להשתמש בקפוא ומופשר)

350 גרם טחינה גולמית

350 מ"ל מי קרח

מיץ מלימון גדול

רבע כפית מלח

לממרח פלפלים:

2 פלפלים אדומים גדולים, מנוקים מהליבה והגרעינים

2 שיני שום

2 כפות שמן זית

חופן עלי כוסברה קצוצים גס

קורט כמון טחון

מלח ופלפל שחור

לפלפלים החריפים:

1 פלפל חריף ירוק

1 שן שום

כף שמן זית

מיץ מחצי לימון

מלח

אופן ההכנה:

1 להכנת החומוס: טוחנים במעבד מזון את גרגרי החומוס לקבלת ממרח. מוסיפים טחינה, מים ולימון,ממשיכים בפעולת הטחינה עד שהתקבל ממרח אחיד. מתבלים במלח לפי הטעם.

2 להכנת הפלפלים: חותכים את הפלפלים לקוביות גסות. טוחנים במעבד מזון את הפלפלים האדומים ביחד עם השום לממרח. מעבירים למחבת ומטגנים כ2-3 דקות. מוסיפים מלח, פלפל עלי כוסברה וכמון ומטגנים דקה נוספת. מורידים מהאש ושומרים בצד.

3 להכנת הפלפלים החריפים: טוחנים את כל המצרכים במעבד מזון לממרח גס.

4 להכנת השקדים: מטגנים את הבצל במחבת עם מעט שמן, 5 דקות מעל להבה בינונית או עד הזהבה. מוסיפים את השקדים וקוביות הבקר ומקפיצים על להבה גבוהה כדקה. מוסיפים מלח, פלפל, כמון ומעט כורכום וממשיכים לטגן 2 דקות נוספות או עד שהשקדים התבשלו לחלוטין.

5 הגשה: מניחים מנת חומוס בצלחת הגשה. יוצרים שקע בחומוס ובו שמים מממרח הפלפלים האדומים. מעל שמים את השקדים והסינטה ומעליהם ממרח הפלפלים החריפים. מגישים ביחד עם פיתות. 

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.