אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת

רביולי ריקוטה עם שרימפס

רביולי במילוי עדין ונהדר של ריקוטה ושרימפס, וציר שנותן פייט לעדינות עם טעמים עזים של אנשובי, יין לבן, תימין וראשי שרימפס. טעמי ים יבשה במנת פסטה חגיגית ועשירה

מיה לוסטיג | מאסטר שף | פורסם 06/11/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 2 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

חצי ק"ג קמח

5 ביצים שלמות

4 חלמונים

1 כפית מלח

2 כפות שמן זית

לציר:

בצל לבן, קצוץ

3-4 שיני שום, קצוצות

ראשי שרימפס (כמה שנשאר לדייג)

חופן עלי תימין

100 גרם אנשובי

קורט מלח

קורט פלפל

2 עלי מרווה

שני שליש כוסות מים

חצי כוס יין לבן

חמאה, להסמכה

למילוי:

בצל לבן, קצוץ

שן שום, קצוצה דק דק

5 כפות גדושות של ריקוטה דה בופאלו

שרימפס קצוץ

צ'ילי אדום מיובש

חצי כפית מלח ים אטלנטי

חצי כפית פלפל גרוס

קליפה מגוררת מחצי לימון

עלה מרווה, קצוץ דק דק

כפית שמן זית

אופן ההכנה:

1 מכינים את ההבצק: לשים את כל החומרים בידיים או במיקסר עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים למקרר לשעה.

2 מכינים את הציר: מטגנים את הבצל והשום עד להשחמה קלה, מוסיפים את ראשי השרימפס ומטגנים עד שהם מחליפים צבע. מוסיפים את שאר המרכיבים מלבד היין והחמאה ומביאים לרתיחה. כשרותח מוסיפים את היין לבן ומבשלים כמה דקות בסיר פתוח כדי שהאלכוהול יתנדף.

3 מביאים לרתיחה נוספת, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כשעה. כשהציר מוכן מוסיפים לו קצת חמאה להסמכה.

4 מכינים את ההמילוי: מטגנים את הבצל עד להשחמה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים כחצי דקה נוספת. מורידים מהאש.

5 מערבבים בקערה את שאר המרכיבים, מוסיפים את הבצל והשום המטוגנים ומערבבים שוב. מתקנים תיבול.

6 מכינים את הרביולי: מרדדים את הבצק הקר במכונת הפסטה. קורצים עיגולים, מניחים במרכז כל עיגול כף מהמילוי וסוגרים בעיגול נוסף. מהדקים היטב ומקפידים להוציא מהרביולי אוויר מיותר.

7 מבשלים את הרביולי במים כ-2-3 דקות, עד שהם צפים. מעבירים לציר החם ומחלקים לצלחות הגשה.

 

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים