אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף

קובה אנטרקוט

מעל כל מנות האנטרקוט בפרק הייתה אחת שנצצה כיהלום - הקובה של פרח, עם הבשר שחוזר גם בבצק וגם במלית, והתיבול הערבי המדויק והנהדר שרק היא יכולה להגיע אליו. אז פלא שאנחנו רוצים גם?

פרח רסלאן | מאסטר שף | פורסם 27/08/19 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 325 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

300 גרם אנטרקוט, מחולקים ל-200 ו-100

כוס בורגול דק

1 בצל גדול, קצוץ דק

שמן זית, לטיגון

רבע כוס צנוברים קלויים

פלפל שחור גרוס

מלח גס

שמן לטיגון עמוק

לתיבול תערובת הבשר:

כף גדולה תבלין שבע בהרט (אפשר להחליף בראס אל חנות)

כפית פלפל שחור גרוס

רבע כפית אגוז מוסקט

קצת פלפל חריף (צ'ילי)

כפית סומאק

לתיבול הקובה:

50 גרם זרעי כמון

10 גרם פלפל מתוק

10 גרם פלפל שחור

10 גרם מנטה או נענע יבשה

10 גרם מרדקוש יבש (אזוב תרבותי)

5 גרם צ'ילי חריף

10 גרם פלפל אנגלי

10 גרם קינמון

קצת אגוז מוסקט

5 ורדים יבשים, מפוררים (או יותר)

2 כפות עלי בזיליקום יבשים

10 גרם ציפורן

10 גרם הל

אופן ההכנה:

1 משרים את הבורגול במים עד שהוא מתרכך. מסננים.

2 מערבבים את חומרי תערובת התיבול של הבשר בקערה אחת ואת חומרי תערובת התיבול של הקובה בקערה אחרת.

3 המילוי: טוחנים 200 גרם אנטרקוט במטחנת בשר.

4 מטגנים את הבצל עד שהוא מתרכך. מוסיפים את האנטרקוט הטחון וכף מתערובת תיבול הבשר.

5 מוסיפים את הצנוברים ומאזנים טעמים עם פלפל שחור גרוס ומלח. ממשיכים לטגן עד שהבשר מוכן (נזהרים לא לייבש אותו). מורידים מהאש ומניחים בצד.

6 הקובה: טוחנים את 100 הגרם הנותרים של האנטרקוט במעבד מזון עם מלח עד לקבלת מרקם משחתי.

7 לוקחים כוס מהבורגול המושרה ומועכים היטב בידיים עד לקבלת מעין בצק. מערבבים אותו יחד עם הבשר שטחנו ומוסיפים את תערובת התבלינים לקובה. לשים הכל טוב טוב בידיים רטובות עד שנוצר מעין בצק אחיד.

8 מחלקים את התערובת לכדורים בגודל הרצוי. מרטיבים את היד ומשטחים את הכדורים, מניחים מהמילוי וסוגרים לצורת קובה.

9 מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.