אוכל
צילום׃ רענן כהן, מאסטר שף

מרק אבוקדו עם בזיליקום ודג לוקוס

מרק ירוק וקרמי של אבוקדו ובזיליקום, עם מיץ לימון ופלפלים חריפים, שרגע לפני ההגשה נכבש בתוכו פילה לוקוס. מרק מתוחכם, טרי ובעיקר סופר טעים, מושלם כשצריך להרשים ובגדול

רון סוריאנו | מאסטר שף | פורסם 16/08/15 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

3 אבוקדו בשלים

חופן עלי בזיליקום

2-3 שיני שום

חצי בצל

3-4 כפות שמן זית

1 פלפל אדום חריף, פרוס דק 

רבע כוס מים קרים

150 גרם פילה לוקוס, חתוך לפרוסות דקות (50 גרם למנה)

שמן זית

אופן ההכנה:

1 טוחנים את האבוקדו עם הבצל, השום, הבזיליקום ושמן זית עד למרקם נוזלי.

2 מוסיפים מים, מלח וחצי מהפלפל האדום החריף וטוחנים לקרם חצי נוזלי. מקררים 10 דקות.

3 שתי דקות לפני ההגשה, שמים את פרוסות הלוקוס בצלחת שטוחה, ומעליהן מזלפים מעל מיץ לימון ומלח. משהים לכבישה קלה.

4 מניחים בצלחת את המרק, מעל חתיכות לוקוס כבושות. מזלפים שמן זית, מניחים פרוסות פלפל חריף מעל ומטפטפים מעט מיץ לימון. מגישים מיד.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.