אוכל
צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

אורז פונגי שחור עם פלפל סצ'ואן

עוף מושרה במרינדה ומוקפץ עם ברוקולי, פלפל אדום וגזר, וכל זה נח על אורז עם פטריות שחורות, פורטבלו ופלפל סצ'ואן. מנת מוקפץ קצת אחרת שמכינים בקלי קלות

מישה לדרמן | מאסטר שף | פורסם 30/06/15 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.3 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

400 גרם ירכי עוף מפורקים מהעצם (פרגיות)

250 מ"ל אורז בסמטי

200 גרם פטריות מיובשות שחרות

100 גרם פטריות פורטבלו (חתוכות לרבעים)

חצי ראש ברוקולי (להפריד לפרחים בגודל נגיסה)

1 פלפל אדום , חתוך לרצועות

1 גזר, מקולף וחתוך לז'וליינים

1 בצל

3 ראשי שום קצוצים דק

375 מ"ל ציר עוף

פלפל סצ'ואן יבש וטחון

למרינדה:

3 כפות שמן (קנולה, חמניות וכו')

2 כפות רוטב דגים

1 כף רוטב צדפות

2 כפיות סמבלאולק (ניתן למצוא בחנויות אסייתיות)

3 ראשי שום מגורדים

1 כפית סוכר חום

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל מרכי המרינדה בקערה.

2 חותכים את העוף לחתיכות בגודל נגיסה, מכניסים למרינדה ומשרים לשעה לפחות (אפשר להשרות זמן רב יותר).

3 משרים את הפטריות במים חמים למשך עשרים דקות. מסננים אבל שומרים את נוזלי הפטריות.

4 שוטפים את האורז תחת מים פושרים במשך דקה (במסננת).

5 מחממים שמן זית (או חמאה) במחבת או ווק, מטגנים את הבצלים והשום עם פלפל הסצ'ואן, עד שהבצל מזהיב. בשלב זה מוסיפים את הפטריות (הפונגי והפורטבלו) ומטגנים 2-3 דקות.

6 מוסיפים את האורז, מטגנים ומערבבים במשך דקה, מוסיפים את ציר העוף ועוד 150 מ"ל מנוזל הפטריות ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מורידים לחום בינוני ומבשלים עוד 5-7 דקות נוספות עם מכסה. מערבבים עם מזלג בעדינות ומשאירים מכוסה.

7 מחממים את הווק על הלהבה הגבוהה ביותר. כשהווק רותח מכניסים את העוף ולאחר מכן (כאשר הוא חצי מוכן) מוסיפים גם את הירקות. כשהמנה נראית כמעט מוכנה (הירקות והעוף מבושלים) מוסיפים מעט מים ומאדים אותם במשך דקה.

8 מגישים את העוף על האורז, מקשטים עם ירקות צבעוניים (צ'ילי אדום, רצועות גזר, בצל ירוק, נענע טרייה).

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים