אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מאסטר שף

כרוב בקפה

כרוב צלוי עם טעמי קפה מפתיעים, על רוטב לאבנה עם צ'יפס קייל מעל - המנה הזאת תפתיע את האורחים שלכם, באחריות

איתיאלה היאט | מאסטר שף | פורסם 05/04/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 116 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לציר קפה:

ליטר מים

3 ענפי סלרי

ראש פטרוזיליה קלוף

1 גזר קלוף

פלפל חריף (חצי או שלם תלוי כמה חריף רוצים)

3 פלפלים סודניים מיובשים

בצל חתוך לרבעים

2 כפות סוכר חום

3 כפות גדושות קפה נמס

כף מלח אטלנטי

כפית גרגירי פלפל שחור

כפית גרגירי פלפל אנגלי

2 עלי דפנה

2 ס''מ שורש ג'ינג'ר קצוץ גס

1 ראש שום חצוי

לכרוב במרינדה:

1 ראש כרוב

כפית גדושה קפה שחור

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס טרי

שליש כוס שמן זית

לרוטב קפה:

2 מצקות של ציר הקפה

רבע כוס שמנת מתוקה

כף חמאה

מלח, פלפל

לרוטב לאבנה:

כוס לאבנה

2 כפות יוגורט כבשים

שן שום קצוצה

מלח

לקייל מטוגן:

חבילת עלי קייל

שמן לטיגון

מלח

אופן ההכנה:

1 מרתיחים את כל חומרי הציר ומבשלים כ-15 דקות לפחות לאיחוד הטעמים.

2 חותכים את הכרוב מהשורש לשני חצאים, וכל חצי ל-3 חלקים. מכניסים את הכרוב לציר ומבשלים 15 דקות. מוציאים, מסננים ומקררים. שומרים את הציר להמשך.

3 לאפיית הכרוב: מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את חומרי המרינדה ומורחים היטב את הכרוב שהתקרר. מסדרים על נייר אפייה בתנור ואופים משני הצדדים עד להזהבה חזקה של הכרוב.

4 לרוטב קפה: מוזגים לסיר קטן 2 מצקות של ציר קפה ומצמצמים על אש קטנה עד שהציר מצטמצם בכחצי. מוסיפים שמנת מתוקה, חמאה, מלח ופלפל, ומערבבים לאחידות.

5 לרוטב לאבנה: לפני ההגשה מחממים תוך ערבוב בסיר קטן כוס לאבנה עם שאר המרכיבים עד לסף רתיחה.  

6 קייל מטוגן: מחממים שמן לטיגון בסיר קטן. חותכים את הקייל לרצועות גדולות. מטגנים את העלים עד שצבעם מתחלף לירוק כהה (זהירות, השמן משפריץ בהתחלה). מוציאים לנייר סופג וממליחים.

7 מרכיבים: מורחים בתחתית צלחת גדולה רוטב לאבנה, ומעליו מסדרים את הכרוב הצלוי. מזליפים רוטב קפה מצומצם, ומפזרים קייל מטוגן מעל הכל, ומזלפים שמן זית.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.