אוכל

סלט עוף ומלפפונים חריף

אמש (ראשון) ב"מאסטר שף" קללת המלפפונים נשברה סוף סוף, ונמצאה המתמודדת שהייתה מוכנה להתמודד עם הירק המאתגר. מזל שככה, כי אחרת לא היינו מרוויחים את המתכון לסלט העוף והמלפפונים המיתולוגי של אהרוני

ישראל אהרוני | מאסטר שף | פורסם 11/01/21 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 115 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 מלפפונים טריים ומוצקים

1 חזה עוף שלם

3 בצלים ירוקים, חתוכים לרצועות אלכסוניות

חופן עלי כוסברה טריים

1 צ'ילי אדום, פרוס

3 כפות שומשום קלוי

לרוטב:

ג'ינג'ר קצוץ

צ'ילי אדום קצוץ

2 כפות טחינה גולמית

3 כפות רוטב סויה בהיר

כפית סוכר

3 כפות מיץ לימון

3 שיני שום, מגורדות דק

כרבע כוס מים

מלח

פלפל שחור גרוס

כפית שמן שומשום

אופן ההכנה:

1 מבשלים את חזה העוף בסיר עם מי מלח רותחים ברתיחה עדינה כ-10 דקות. מכבים את האש ומניחים למי הבישול להתקרר לגמרי. מוציאים את חזה העוף וחותכים/מפוררים לפרוסות ארוכות.

2 חותכים את המלפפונים לאורכם, ואחר כך לפרוסות אלכסוניות. ממליחים ושמים במסננת.

3 הרוטב: כותשים את הג'ינג'ר והצ'ילי בעלי ומכתש. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומערבבים.

4 סוחטים מעט את המלפפונים. מניחים על צלחת, מניחים עליהם את חזה העוף הפרוס, יוצקים עליו את הרוטב, מפזרים מעל תערובת של בצלים ירוקים, כוסברה וצ'ילי פרוס ומעל לכל את השומשום הקלוי.