אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, מאסטר שף

עוגת שומשום עם קרם קפה

כשעוגת בחושה היא טובה - היא טובה עד הסוף: לחה, רכה, עשירה בטעם - בדיוק כמו עוגת השומשום הזאת. להגיש בליווי קרם קפה עם נגיעת דבש, וללקק את האצבעות

טום אביב | מאסטר שף | פורסם 22/11/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 126 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי כפית אבקת אפייה

45 גרם קמח (שליש כוס)

25 גרם שקדים טחונים (קצת פחות מרבע כוס)

25 גרם שומשום (2 כפות וחצי)

100 גרם סוכר (חצי כוס)

100 גרם טחינה (שליש כוס ועוד כף)

50 גרם שמן (רבע כוס)

50 גרם שמן שומשום (רבע כוס)

2 ביצים

לקרם הקפה (לא חובה):

50 מ"ל אספרסו (שליש כוס ועוד כף)

50 גרם דבש (2 כפות וחצי)

מכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 מעבדים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה.

2 מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים 40-45 דקות ב-150 מעלות.

3 בינתיים מכינים את קרם הקפה (העוגה טעימה גם בלעדיו): מערבבים את האספרסו והדבש ומבשלים בסיר על לקבלת סירופ. כשהסירופ מוכן מקציפים חבילת שמנת מתוקה ותוך כדי מוסיפים את סירופ הקפה, עד שנוצרת קציפה יציבה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שנמסרו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.

 

לכל אוהבי הקפה ההרפתקנים - נספרסו השיקה עכשיו מהדורה מוגבלת של תערובות קפה בטעמי עוגות וינאיות.