אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 7", קשת

סשימי טונה על אבטיח ברוטב פונזו עם פאני פורי ממולא בסלט

מחפשים מנה שתרשים את האורחים שלכם? הנה סשימי טונה מושקע ומקורי במיוחד, עם רוטב פונזו יפני, אבטיח, פאני פורי הודי וסלט פאקוס

אורנה לוסטרניק | מאסטר שף | פורסם 12/11/17 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 19 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לסשימי:

חצי קילו טונה אדומה טריה חותוכה לפרוסות של חצי ס"מ 

אבטיח חתוך לפרוסות של חצי ס"מ בגודל של 5 על 5 ס"מ כמספר פרוסות הטונה

מעט וואסבי

עלה של בזיליקום תאילנדי

חופן אפונת ווסאבי מפוררת

לרוטב פונזו:

2 כפות סויה

2 כפות סויה יוזו

2 כפות סוכר קנים מגוררות

קורט מלח

כמה טיפות שמן שומשום (לא חובה

לפאני פורי עם האבוקדו:

1 אבוקדו בשל אבל לא רך מידי, חתוך לקוביות קטנטנות

רבע בצל שאלוט

חופן קטן של גבעולי עירית 

עגבניה קטנה מקולפת ובלי זרעים

כפית מיץ יוזו

שמן זית

מלח

פלפל

כדורי פאני פורי (להשיג בחנויות הודיות)

שמן לטיגון עמוק

לסלט הפאקוס:

1 פאקוס חתוך לג'וליאנים ארוכים בעזרת קולפן

1 שאלוט חתוך לרצועות ארוכות

מעט צ'ילי אדום קצוץ דק

2 כפות סויה

1 כף רוטב דגים

חצי כפית שמן שומשום

אופן ההכנה:

1 מכינים את רוטב הפונזו: מערבבים היטב את כל המרכיבים לרוטב אחיד. טועמים ומתקנים תיבול.

2 מכינים את הפאני פורי: קוצצים את העגבניה, השאלוט והאבוקדו לקוביות קטנות. מערבבים יחד בקערה. קוצצים דק את העירית ומוסיפים.

3 מוסיפים שמן, יוזו מלח ופלפל ומערבבים. מעבירים את התערובת לשף זילוף עם פתח גדול יחסית.

4 מחממים שמן לטיגון עמוק וכשהוא מגיע ל-200 מעלות מטגנים את כדורי הפאני פורי עד שהם מתנפחים. מוציאים לנייר סופג.

5 מכינים את סלט הפאקוס: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הסלט. טועמים ומתקנים תיבול.

6 מכינים את המנה: מניחים פרוסה של אבטיח על צלחת הגשה ומורחים עליה קמצוץ וואסבי. מניחים מעל פרוסה של טונה ועלה בזיליקום ומפזרים שורה של אפונת וואסבי מרוסקת.

7 מניחים ליד ערמה קטנה של סלט הפאקוס.

8 כשהפאני פורי התקרר מחוררים חור קטן בחלק העליון, בעזרת סכין, ומזלפים פנימה את תערובת האבוקדו. מקשטים עם עירית וצ'ילי קצוץ. מניחים ליד הטונה ומגישים מיד, כי הפאני פורי מתרכך מהר.

המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.