אוכל
צילום׃ יעל יצחקי, מאסטר שף

פוקצ'ות שמשלימות זו את זו

שתי פוקצ'ות, אחת עם וריאציות על חצילים ואחת עם קציצות קבב – ושתיהן ביחד יוצרות את השלם המושלם. קצת קיטשי, נכון, אבל אתם לא חושבים שזה מקסים?

פרח רסלאן | מאסטר שף | פורסם 09/09/19 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 63 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק הראשון:

2 כוסות קמח

כוס מים

3 כפות שמן זית

כף שמרים

כף סוכר

חצי כפית מלח

בצק שני:

2 כוסות קמח

כוס מים

3 כפות שמן זית

כף שמרים

כף סוכר

חצי כפית מלח

עלי תימין מ-5-6 גבעולים

1 צ'ילי חריף אדום, פרוס דק

עלי זעתר טריים מ-5-6 גבעולים

2 כפות זיתים שחורים, קצוצים

מעט מלח גס

תוספות:

בצל ירוק

2 גמבות (או פלפלי שושקה)

חציל גדול

שמן זית

7 עגבניות שרי

5 עלי זעתר

עלי תימין מגבעול אחד

מלח גס

פלפל שחור גרוס

לימון

שן שום

לקציצות הקבב:

חצי כוס בשר טחון

כף בצל סגול קצוץ דק

כף פטרוזיליה קצוצה

מלח

פלפל שחור

במחבת:

4 שיני שום

שמן זית

קופסת שימורים של עגבניות

כפית גדולה של רסק עגבניות

מלח

פלפל שחור

כפית עד כף ראס אל חנות

אופן ההכנה:

>> מתכונים לראש השנה

1 הבצקים: מערבבים במיקסר את החומרים של כל בצק בנפרד ולשים במהירות בינונית 6-7 דקות לקבלת כדורי בצק רכים. מעבירים כל בצק לקערה משלו ומורחים בשמן זית. מתפיחים רבע שעה, משחררים אוויר ומקפלים חזרה את הבצק לכדור.

2 מעבירים את הבצקים לתבנית האפייה ומזלפים עוד קצת שמן זית. פותחים קצת עם הידיים ומשאירים לנוח עוד כמה דקות. פותחים שוב את הבצק בידיים (זה יותר קל בשלב הזה) ויוצרים גומות עם האצבעות, מבלי לקרוע את הבצק. הגומות אמורות להכיל שאריות של שמן זית.

3 התוספות: חותכים את הבצל הירוק לשניים (שומרים על החלק עם השורשים). מסדרים על הבצק הראשון את החלק העליון של הבצל הירוק, ועל הבצק השני את החלק עם השורשים.

4 חותכים את הגמבה לאורך ואז לחצאים ומסדרים על כל בצק, בקצה, 3 או 4 חתיכות (תלוי בגודל) כך שהצד הקעור פונה למטה (הן ישמשו אותנו כמעין צלחות). מכסים בניילון נצמד או מגבת ומשאירים בתבנית לתפיחה שנייה עד להכפלת הנפח.

5 שורפים חציל גדול על להבה גלויה. מפרידים את בשר החציל ומקפיצים בשמן זית במחבת עם עגבניות שרי, זעתר ותימין. מתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס ומוסיפים מיץ מרבע מהלימון.

6 קרם חציל שחור: לוקחים את השאריות של החציל יחד עם הקליפות השרופות וטוחנים במעבד מזון קטן עם שן שום, חצי לימון ו-2 כפות שמן זית. מאזנים את הטעמים עם מלח, פלפל שחור ולימון ועוד שמן זית אם צריך.

7 הקבב: מערבבים את כל המרכיבים בידיים במשך כמה דקות, עד שמתקבלת תערובת אחידה שלא מתפוררת. מחלקים את התערובת לכמה קציצות בצורת אצבע גדולה.

8 סוגרים את הקציצות על מחבת חמה עם 4 שיני שום שלמות וקצת שמן זית. כשהקציצות מזהיבות מוסיפים את העגבניות והרסק. מתבלים במלח, פלפל שחור וראס אל חנות ומבשלים את הקציצות ברוטב עד שהם מוכנות. הקציצות צריכות להיות חצי שקועות ברוטב, לכן צריך להתאים את כמות הרוטב לגודל של המחבת.  ניתן להוסיף מעט מים, אם צריך.

9 מחממים תנור ל-275 מעלות.

10 כשהבצק מכפיל את נפחו מכניסים את הפוקצ'ות לתנור הלוהט ואופים כמה דקות, עד שהן מזהיבות בקצוות.

11 מסדרים את הפוקצ'ות: על הראשונה מסדרים את הקציצות עם הרוטב והשום. מטפטפים את שאר הרוטב מסביב.

12 על הפוקצ'ה השנייה (עם עלי הזעתר והתימין) מסדרים (על תחתיות הגמבה) את תערובת החציל והעגבניות המוקפצות. מזלפים מעל החצילים קרם חציל שרוף. את שאר הקרם מזלפים בנגיעות על כל הפוקצ'ה.

13 להגשה: מחברים את הפוקצ'ות כך שהבצל הירוק והגמבה יתחברו חזרה. מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מלח גס.

המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.