אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

קציצות (כעבורות) בשר עז ולחם

קציצות מטוגנות מחומר גלם מפתיע עם שלושה מטבלים נהדרים וקלים להכנה

אסף דיי | מאסטר שף | פורסם 20/03/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

קציצות:

2 תפוחי אדמה

500 גרם בשר עז טחון

חצי כיכר לחם (עדיף ישן) מושרית במים

צרור פטרוזיליה קצוצה

צרור כוסברה קצוצה (עלים בלבד)

צרור שמיר קצוצץ (עלים בלבד)

בצל גדול קצוץ דק וסחוט מנוזלים

4 שיני שום

2 ביצים

מלח ופלפל

כפית כורכום

כפית פפריקה

כפית פלפל שחור

כפית מלח

חלבון ביצה טרוף לטיגון

אריסה:

10 פלפלים יבשים שמושרים במים רותחים 10 דקות

4 שיני שום כתושות

3 כפות שמן זית

מלח, פלפל

סלט לימונים כבושים: 

2 לימונים

כף מהאריסה

4 כפות שמן זית

4 שיני שום

כף פפריקה חריפה מעושנת

מלח, פלפל

סלט משוויה:

עגבנייה

פלפל ירוק חריף

שום

2 כפות שמן זית

מלח, פלפל

כפית פפריקה חריפה

אופן ההכנה:

1 קולפים, מבשלים ומועכים את תפוחי האדמה. מערבבים עם הבשר. סוחטים מהלחם את המים ומפוררים אותו לתערובת הבשר.

2 מוסיפים את העלים, הבצל והתבלינים, ולשים הכל לתערובת אחידה.

3 מקבבים לקציצות, טובלים בחלבון ומטגנים בשמן עמוק.

4 אריסה: טוחנים את הפלפלים למשחה במטחנת בשר, מוסיפים שום כתוש ומוסיפים שמן זית, מלח ופלפל.

5 סלט לימונים כבושים: מבשלים את הלימונים עד שיהיו ממש רכים: מביאים לרתיחה ומחליפים את המים שלוש פעמים. חותכים לקוביות ומוסיפים כף מהאריסה, שמן זית, שום, מלח, פלפל ופפריקה חריפה מעושנת.

6 סלט משוויה: שורפים את הירקות על האש, מקלפים וקוצצים דק דק. מזלפים 2 כפות שמן זית, מלח, פלפל ופפריקה חריפה.

7 מגישים את הקציצות עם המטבלים בצד.  

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים באתר כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.