אוכל
צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

מוח עגל שוודי במיטה ירוקה

שם ציורי למנה ציורית לא פחות: מוח עגל מבושל בציר ירקות ומטוגן בפירורי לחם, שנח על מצע של סלט ירוק ירוק, לצד רוטב יוגורט מתובל, חמצמץ ומרענן. מנה מושקעת שהיא תענוג אמיתי

מישה לדרמן | מאסטר שף | פורסם 30/06/15 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.5 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 מוח עגל

קנקהברד טחון לפירורי לחם (ניתן להחליף בפירורי לחם מלחם שיפון יבש)

3 ביצים

קמח

ציר עוף

שורש פטרוזיליה

שומן פרה (ניתן להחליף בשומן אווז / חמאה)

לסלט המיטה הירוקה:

פטרוזיליה קצוצה דק בסכין

עלי נענע, קצוצים דק בסכין

6 בצלים ירוקים, חתוכים לטבעות

1 פלפל צ'ילי חריף (קצוץ לטבעות)

צנוברים, קלויים על מחבת רותחת

לרוטב יוגורט:

מיכל יוגורט רגיל או יווני

שן שום, מגוררת או מעוכה

עלי נענע

עירית

מיץ מחצי לימון

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 ממלאים סיר קטן בציר העוף ביחד עם שורשי הפטרוזילה ומביאים לרתיחה.

2 מבשלים את המוח בציר הרותח במשך 6 דקות (מוודאים כי הוא לבן) ולאחר מכן מוציאים ומקררים על צלחת במשך 15 דקות. מעבירים למקרר עד השימוש.

3 מעבירים את כל מרכיבי הסלט הירוק לקערה, לא מתבלים ומניחים בצד.

4 מכינים את רוטב היוגורט: מערבבים את כל המרכיבים ומתבלים במלח ופלפל.

5 מכינים קערה לכל אחד מהמרכיבים: קמח, ביצים (טרופות) ופירורי לחם מתובלים במלח ופלפל.

6 חותכים את המוח באמצע, ופורסים כל חצי לפרוסות ברוחב ס"מ 1 בערך.

7 מצפים את כל חלקי המוח בקמח, ביצים ולבסוף בפירורי הלחם.

8 מחממים את המחבת, וכאשר היא רותחת ממיסים בתוכה 2 כפות שומן.

9 מטגנים את המוח עד שהוא זהוב בשני הצדדים ומעבירים לצלחת עם נייר סופג.

10 בזמן שהמוח מיטגן, מוסיפים לסלט מיץ מחצי לימון, מלח ופלפל, ומערבבים.

11 מסדרים את פרוסות המוח על הסלט, מפזרים מעל צנוברים.

12 מגישים עם רוטב היוגורט החמוץ בצד, ורבעי לימון.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים