אוכל
צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

פלאפל של אורז

איך לא חשבנו על זה קודם? כדורי אורז עם בשר מטוגן מצופים בפירורי לחם ומטוגנים בשמן עמוק - קריספים כמו פלאפל מבחוץ, רכים וטעימים כמו אורז עם בשר מבפנים. סלסת עגבניות בצד - וזהו

אריאל אמסלם | מאסטר שף | פורסם 07/07/15 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לתערובת האורז:

1/2 כוס אורז פרסי

200 גרם בשר טחון

1 בצל, חתוך לקוביות ומטוגן עד הזהבה

1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

1 בצל ירוק קצוץ דק

1 ביצה

3 כפות פירורי לחם

מלח פלפל שחור

שמן קנולה לטיגון

לטיגון הכדורים:

1 ביצה

פירורי לחם

שמן לטיגון 

לסלסת עגבניות:

עגבניות

פלפל ירוק חריף

בצל 

אופן ההכנה:

1 שמים את האורז בסיר קטן. מוסיפים כוס מים ומעט מלח ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה. מכסים, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל 17 דקות, עד שהאורז רך. מכבים את הלהבה ונותנים לאורז לנוח 5 דקות נוספות. מערבבים מעט והוא מוכן לשימוש.

2 מחממים מחבת מעל להבה בינונית עם מעט שמן זית. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב 7 דקות, עד שהבשר התבשל לחלוטין ולא נותרו נוזלים במחבת. מוסיפים את האורז, מטגנים דקה נוספת, ואז מעבירים לקערה.

3 מערבבים ביחד עם הבצל הירוק והמטוגן, הפטרוזיליה ו-3 כפות פירורי לחם. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. בוחשים פנימה ביצה אחת, את הביצה השנייה טורפים בקערה. מכניסים למקרר ל1/4 שעה כדי שהתערובת תתקרר.

4 יוצרים כדורים בגודל כדור פינג-פונג מצפים בביצה ופירורי לחם. מסדרים על מגש עם נייר אפייה, מכנסים למקפיא ל 1/4 שעה.

5 מחממים שמן לטיגון עמוק.

6 מוצאים ומטגנים את הכדורים 3 דקות (בשלושה סבבים) עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומגישים עם סלסת עגבניות.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.