אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף 8", קשת12

קרוזה

בצק דקיק ממולא בבשר (גם בקר וגם כבש) מתובל ברוטב פיקנטי. עבודת מלאכת יד נעימה וטעימה שלא רואים כל יום

אלברט איפראימוב | מאסטר שף | פורסם 11/06/19 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 39 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

400 גרם קמח

100 מ"ל מים חמים

כפית וחצי מלח

ביצה

למילוי:

200 גרם בשר בקר

100 גרם בשר כבש

1 בצל לבן

1 עגבנייה

20 גרם פטרוזיליה

מעט שמן

מלח

פלפל שחור

כמון

לרוטב:

4 עגבניות

3 גמבות אדומות

מעט שמן

2 פלפל צ'ילי חריף, פרוס דק

2 שיני שום, קצוצות

אופן ההכנה:

1 הבצק: מנפים את הקמח לקערה ומוסיפים מים, מלח וביצה. לשים 10-15 דקות. עוטפים בניילון ומכניסים למקרר ל-30 דקות.

2 הרוטב: מגרדים את העגבניות והגמבות בפומפייה ונפטרים מהקליפות.

3 מטגנים את הצ'ילי 2-3 דקות ומוסיפים את תערובת העגבניות והגמבה. מביאים לרתיחה ומבשלים שעה וחצי על אש קטנה. 2 דקות לפני סוף הבישול מוסיפים את השום.

4 המילוי: קוצצים דק את הבצל, העגבנייה והפטרוזיליה (בנפרד).

5 מטגנים את הבצל 3-4 דקות, מוסיפים את העגבנייה הקצוצה ומביאים לרתיחה. מבשלים 2-3 דקות ומניחים לצינון.

6 קוצצים את הבקר בסכין ואת הכבש טוחנים פעמיים במטחנת בשר.

7 מערבבים את שני סוגי הבשר עם הפטרוזיליה הקצוצה ותערובת הבצל והעגבנייה.

8 מכינים את הכיסונים: מרדדים את הבצק דק דק וקורצים עיגולים.

9 מניחים מהמלית במרכז כל עיגול, וסוגרים.

10 מבשלים במי מלח ומגישים עם רוטב העגבניות.

 כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.