אוכל
צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

קובנייה

קובה מבורגול רך, עדין ומלא טעם וצבע אדום עז ומפתה, שעליו נח בשר בשר שהתבשל עם שומן טלה, הל, עלי דפנה ותבלינים. מנה עשירה בטעמים, מרקמים וניחוחות, ללקק את האצבעות פעמיים

למא שחאדה | מאסטר שף | פורסם 05/07/15 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 36 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבשיל בשר:

רבע קילו של בשר בקר (מנתחים באזור הירך) חתוך לקוביות קטנות

30-50 גרם ליה (שומן כבש נקי)

כמות נדיבה של שמן זית

עלה דפנה

2 תרמילי הל

כפית ראס אל חנות

2 יחידות פלפל אנגלי שלם

כפית פלפל שחור טחון

לקובנייה:

חצי קילו של ירך כבש נקי (ללא שומן וגידים) טחון מספר פעמים עד מרקם רך

1 כוס בורגול דק, ג'ריש

2 מגשים קוביות קרח

1/2 כוס פלפל אדום טחון למיוחד לקובניה (ניתן להשיג בכפרים דרוזים)

או כף פפריקה מתוקה + כף חריפה פפריקה

כפית כמון טחון (אפשר יותר או פחות לפי הטעם)

כף פלפל אנגלי טחון

1 בצל, מגורר בפומפיה

שמן זית, לפי הטעם

להגשה:

1 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק

לימון טרי, חתוך לקוביות (עם הקליפה, בלי הזרעים)

חופן קטן עלי אורגנו טרי (אני השתמשתי במרדקוש – אורגנו בר)

חופן צנוברים, קלויים

אופן ההכנה:

1 שמים את הבשר החתוך ושומן הטלה בסיר קטן על האש עם כמות נדיבה של שמן זית וכל התבלינים. נותנים לבשר להגיר נוזלים ומבשלים מעל להבה בינונית-נמוכה 30 דקות. משגיחים שלא יתייבש ובמידת הצורך מוסיפים מעט מים.

2 לקובניה: מוסיפים את קוביות הקרח בהדרגה אל הבורגול, תוך כדי לישה – 2 קוביות בכל פעם. לשים תוך כדי שהבורגול מתחיל לספוג את המים שנמסו. אחרי 5 דקות מוסיפים את הפלפל האדום הטחון (או הפפריקה) וממשיכים עם הלישה - הצבע צריך להיות כתום. חשוב כל הזמן לטעום את הבורגול כדי לבדוק אותו, שלא יהיה לו מרקם נגיס בפה. הוא חייב להיות רך. ברגע שהוא רך מפסיקים להוסיף קרח.

3 לאחר לישה והוספה הדרגתית של קרח של 10-15 דקות מוסיפים את הבצל המגורר. לשים עוד 2 דקות ומוסיפים כמות נדיבה של כמון טחון ואת הפלפל האנגלי הטחון. מוסיפים את הבשר הטחון ולשים דקה נוספת.

4 מוסיפים כמות נדיבה מהנוזלים שהצטברו מהבשר המבושל על האש; אנחנו מעוניינים להגיע למרקם רך מאד של הקובה נייה וצבע אדום עז וטעים. אפשר גם להוסיף שמן זית לקובה ולא לפחד מכמויות - קובה אוהבת שמן זית.

5 להגשה: מכינים סלט קטן מהלימון, הפלפל החריף והאורגנו ומתבלים אותו בשמן זית, מלח פלפל. מסדרים מהקובה נייה על צלחת ומעליה שמים את הבשר המבושל. מפזרים מעל קצת צנוברים קלויים ומזלפים כמות נדיבה מהנוזלים של הבשר המבושל. מגישים לצד סלט הלימון החריף.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים