אוכל
צילום׃ רענן כהן, מאסטר שף

מרק גזר ואגוזים

פינוק אמיתי בעל טעמים עמוקים ומרקם חלק-חלק: מרק כתום, קרמי ועשיר של גזר, בצל, אגוזי מלך ושמנת מתוקה. נהדר בחורף, שווה להדליק בשבילו מזגן בקיץ

מיכל אפשטיין | מאסטר שף | פורסם 16/08/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.8 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 בצל גדול, פרוס

40 גרם חמאה

4-6 גזרים גדולים, פרוסים דק

חופן אגוזי מלך

ציר או מים, לכיסוי (בערך ליטר)

מלח לפי הטעם

60 מ"ל (רבע כוס) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1 שמים חמאה בסיר ומטגנים את הבצל כ-10 דקות עד ריכוך מעל להבה בינונית.

2 מוסיפים את הגזר לבצל ומבשלים עוד כמה דקות.

3 מוסיפים את אגוזי המלך ומעט מלח ומערבבים.

4 מוסיפים ציר או מים ומבשלים עד לריכוך של הגזרים.

5 טוחנים בעזרת בלנדר ידני למרקם חלק.

6 מוסיפים שמנת ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול לפני ההגשה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.