אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל

מחמרה בתוך פאי פטאייר

תבשיל בורגול נהדר ועשיר, בניחוח מרווה, בתוך כיס בצק אפוי – מנה יפהפייה

מנאל איסמעיל | מאסטר שף | פורסם 21/03/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.9 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

למחמרה:

2 כוסות בורגול דק

1 בצל מגורד

2 כפות עגבניות מיובשות

2 פלפלים קלויים

כף פלפל שחור

כף מלח

שמן זית

לבצק:

2 כוסות מים

2 כוסות קמח תופח

1 ביצה

כוס שמן זית

מעל המחמרה:

2 בצלי שאלוט פרוס לטבעות

חופן עלי מרווה קצוצים

5 כפות שמן זית

כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 משרים את הבורגול במים רותחים חמש דקות ומסננים.

2 מטגנים את הבצל, העגבניות המיובשות והפלפלים, מוסיפים את הירק, התבלינים והבורגול. מערבבים ומטגנים מעט את הכל יחד.

3 מטגנים את הבצל והמרווה במחבת עם שמן זית ומתבלים בפלפל שחור.

4 לשים את כל חומרי הבצק, מתפיחים עד להכפלת הנפח ומרדדים לשני עיגולים.

5 פותחים כדור בצק אחד בתבנית פאי, ומסדרים כך שיכסה את התחתית והשוליים.

6 ממלאים את התבנית עם הבצק במחמרה, מהדקים, ומעל מפזרים את המרווה עם הבצלים.

7 פותחים את כדור הבצק השני לעלה, סוגרים בעזרתו את התבנית ומורחים במעט שמן זית. אופים 15 דקות ב-250 מעלות.

מתכוני מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים