אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת

רביולי קינואה במילוי שעועית שחורה

מנת פסטה מפתיעה, בריאה ומשמחת: רביולי פתוחים מבצק קינואה עם מילוי של עדשים שחורות וריקוטה ורוטב של עגבניות כתומות ושחלות עגבניה. חסר משהו? אה, כן - כמה טיפות שמן כוסברה מעל וזה הכל

אסי רוזיצנר | מאסטר שף | פורסם 01/11/16 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.8 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לרביולי:

85 גרם קמח קינואה

5 גרם קמח טפיוקה

3 חלמונים מביצים גודל L

רבע כפית שמן זית

קורט מלח

למילוי:

שלושת רבעי כוס שעועית שחורה מבושלת

4 כפות גבינת ריקוטה (עדיף מחלב באפלו)

קורט מלח

קורט פלפל

לרוטב:

5 עגבניות שרי אדומות

5 עגבניות שרי ליקופן

5 עגבניות שרי צהובות

שן שום

פרוסת צ'ילי דקה כחצי סנטימטר

חצי כפית ג'ינג'ר מגורד

רבע כוס שמן זית

חצי כפית מלח

לשמן כוסברה:

חצי צרור כוסברה

רבע כוס שמן זית

להגשה:

20 עגבניות שרי צבעוניות, חצויות

עגבניית שרי כתומה

אופן ההכנה:

1 מכינים את הרביולי: מערבבים את החומרים היבשים. יוצרים גומה במרכז ובתוכה שמים את החלמונים ושמן הזית. מאחדים את כל החומרים ולשים לעיסה אחידה.

2 נותנים לבצק לנוח במקרר עטוף בניילון נצמד לחצי שעה מינימום. הבצק צריך להיות לח אבל לא דביק.

3 אחרי המנוחה במקרר מוציאים את הבצק ומרדדים אותו מעט במערוך. יוצרים יריעות קטנות במכונת פסטה. קורצים שמונה עיגולים וחולטים במים רותחים עם מלח לדקה וחצי עד שהפסטה מבושלת. מיד לאחר החליטה מכניסים את הבצק למחבת עם חמאה להקפצה של חצי דקה ולצלחת.

4 למילוי: טוחנים בבלנדר מוט את כל הרכיבים. מכניסים לשק זילוף ושומרים במקרר עד להגשה.

5 מכינים את הרוטב: שמים את כל המצרכים מלבד השמן בכוס גבוהה. טוחנים את כל הרכיבים בבלנדר מוט, ומזלפים פנימה בהדרגה את שמן הזית עד לקבלת רוטב חלק.

6 מכינים שמן כוסברה: שמים את הכוסברה והשמן בבלנדר וטוחנים היטב.

7 להגשה: סוחטים את שחלות העגבנייה לתוך הצלחת. אופים בחום של 180 מעלות את העגבניה הכתומה כעשר דקות, ומניחים במרכז הצלחת. מסדרים מסביב לעגבניה כ-4 דפי פסטה.

8 מזלפים את המילוי ומכסים עם עוד 4 דפי פסטה. מעל דפי הפסטה שמים מעט שמן כוסברה, ושניה לפני שאוכלים יוצקים את כל הרוטב מעל המנה.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.