אוכל
צילום׃ דניאל בר און, מאסטר שף

סלט פלאפל עם רוטב טחינה

מי אמר שפלאפל חייב להגיע בפיתה עם חומוס-צ'יפס-סלט? במתכון הזה הפלאפל בעצמו הוא הסלט, הטחינה הופכת לרוטב עשיר עם עגבניות ועשבי תיבול, ולכל העסק מצטרפים פלפלים חריפים בצבעים. איזה טעים זה לשבור מוסכמות

למא שחאדה | מאסטר שף | פורסם 19/07/15 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.7 67 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

שמן, לטיגון עמוק

פלפלים חריפים בצבעים שונים פרוסים דק, להגשה

לפלאפל:

כוס גרגירי חומוס, מושרים בהרבה מים למשל הלילה ומסוננים

צרור פטרוזיליה

צרור כוסברה

החלק הלבן של 2-3 גבעולי בצל ירוק

רבע תפוחי אדמה בגודל בינוני, חתוך לקוביות

כף זרעי כוסברה

כפית כמון טחון

1/2 פלפל ירוק חריף

2 כפיות אבקת אפייה

לרוטב טחינה:

2 שיני שום

שליש צרור כוסברה

שליש צרור פטרוזיליה

2 עגבניות יפות ובשלות

כף שמן זית

מלח

קליפת לימון מגוררת דק

מיץ לימון לפי הטעם

חצי כוס טחינה גולמית

אופן ההכנה:

1 להכנת הרוטב: טוחנים במעבד מזון את השום, עשבי התיבול והעגבניות לתערובת אחידה. מעבירים לקערה, מוסיפים את הטחינה, מערבבים היטב ומוסיפים את מיץ הלימון, מלח, גרידת לימון ושמן זית. טועמים ומתקנים תיבול ואם רוצים מוסיפים מעט מים לקבלת מרקם דליל.

2 טוחנים את כל המרכיבים לפלאפל במטחנת בשר או מעבד מזון. מעבירים לקערה ומערבבים היטב.

3 מחממים שמן לטיגון עמוק. מכינים מהתערובת 2-3 כדורי פלאפל שטוחים בקוטר של 10 ס"מ ומטגנים בשמן החם 3-4 דקות או עד הזהבה יפה. מוציאים לנייר סופג. 

4. מסדרים את כדורי הפלאפל בצלחת עם פרוסות פלפלים חריפים צבעוניים לפי הטעם. מזלפים את הרוטב לפי הצורך. מגישים מיד. 

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.