אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

עוף בלימון עם ירקות שורש

אין משפחה שלא מכינה מדי פעם עוף בתנור, אז הנה גרסה שאתם חייבים לנסות: ויקטוריה ממאסטר שף מכינה עוף בתנור עם רוטב לימון ועם ירקות שורש צלויים שאנחנו כבר הוספנו לספר המתכונים שלנו

ויקטוריה גוברמן | מאסטר שף | פורסם 01/02/18 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 88 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לעוף:

1 עוף שלם

כפית פטרוזיליה יבשה

כפית כוסברה יבשה

כפית אורגנו יבש

כפית רוזמרין קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

מלח

פלפל

כפית מיץ לימון

גרידה מלימון אחד

כף שמן זית

חצי לימון

לירקות:

2 גזרים

2 בטטות

5 בצלי שאלוט

3 שיני שום

4 תפוחי אדמה לא מקולפים

כ- 50 גרם שומן עוף

2 כפות שמן זית

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 מערבבים את הפטרוזיליה היבשה הכוסברה היבשה, האורגנו, והרוזמרין הקצוץ עם מעט מלח, פלפל, שמן הזית, מיץ הלימון וגרדת הלימון.

3 מורחים מתחת לעור של העוף את התערובת וגם מעסים אותו איתה מבחוץ. את שארית הרוטב מכניסים לחלק הפנימי של העוף, יחד עם חצי לימון. אופים כשעה בתנור, עד שהעוף שחום ומוכן.

4 חותכים את הגזר, הבטטה, השאלוטס, השום ותפוחי האדמה לפרוסות ומערבבים עם שומן העוף, שמן הזית, מלח ופלפל. אופים בתנור כ-45 דקות עד שהירקות שחומים ורכים. כל 15 דקות בערך אוספים את הנוזלים מהתבנית ומפזרים על פרוסות הירקות.

5 מגישים את העוף יחד עם הירקות.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.