אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, mako אוכל

קינוח מוקראנד עם קרם מלבי ותאנים

מוזנא הכינה קינוח מהמטבח הערבי שהשופטים עפו עליו, ולמרות שלא הכרנו את השם שלו, היינו חייבים להשיג את המתכון. והיה שווה, כי מדובר בקינוח מושלם מהסרטים

מוזנא בשארה | מאסטר שף | פורסם 15/02/18 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

250 גרם שקדים טחונים

250 גרם אבקת סוכר

2 כפות מחית פיסטוקים

3 חלבונים

לקרם:

חצי ליטר חלב

חצי כוס סוכר

מקל וניל

4 חלמונים

50 גרם קורנפלור מנופה

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

2 כפות מי ורדים

לקישוט הכנאפה:

חופן שערות כנאפה

30 גרם חמאה

לקרם המסקרפונה:

1 קופסה גבינת מסקרפונה (250 גרם)

3 כפות סוכר

גרידה מתפוז אחד

1 כפית וניל

לתאנים:

4-5 תאנים טריות

2 כפות דבש

קורט הל

קורט קינמון

אופן ההכנה:

1 מערבבים שקדים, סוכר ומחית פיסטוק במהירות איטית במיקסר עם ראש הקצפה.

2 מוסיפים חלבונים לאט לאט עד שמתקבל מרקם סמיך אך לא קשה (לא תמיד צריך את כל כמות החלבונים). מעבירים את התערובת לשקית זילוף.

3 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומציירים בצורת שבלול עיגולים עם התערובת בשקית הזילוך. מניחים בצד ל-15 דקות ובינתיים מחממים את את התנור ל-150 מעלות.

4 אופים את עיגולי הבצק 10 דקות עד שהם מזהיבים. מוציאים מהתנור, מצננים ומניחים על צלחת הגשה. מקררים שעתיים.

5 מכינים את קישוט הכנאפה: ממיסים את החמאה במיקרוגל. מערבבים עם שערות הכנאפה ואופים בתנור עד שהשערות זהובות ופריכות. שומרים בצד.

6 מכינים את הקרם: שמים את החלב עם חצי מכמות הסוכר בסיר עם מקל הוניל חצוי ומגורד פנימה. מביאים לרתיחה ומכבים את האש.

7. טורפים חצי מהסוכר עם החלמונים. מוסיפים קורנפלור וטורפים עד שאין גושים.

8. יוצקים מעט מהחלב החם על החלמונים וטורפים. מוסיפים את החלבונים לסיר החלב ומבשלים על להבה נמוכה עד שרותח ומסמיך. מבשלים עוד כדקה ומכבים את האש. מוסיפים חמאה ומי ורדים וטורפים היטב עד שהקרם חלק לגמרי. מעבירים לכלי נקי, מצמידים ניילון נצמד לפני השטח של הקרם ומקררים במקרר עד שהקרם קר לגמרי.

9 מעבירים את הקרם הקר לקערת מיקסר ומקציפים כ-30 שניות (נזהרים לא להקציף יותר מדי). מעבירים לשק זילוף עם צנטר עגול ומזלפים עיגולים על הבסיסים שאפינו. מסדרים תותים ומפזרים עלי ורדים ופיסטוקים. מעבירים למקרר.

10 מכינים את קרם המסקרפונה: מערבבים את המסקרפונה עם אבקת הסוכר, גרידת התפוז והוניל. מעבירים לשף זילוף ומזלפים עוד עיגולים על הקינוח.

11 מכינים את התאנים: מערבבים את הדבש עם ההל והקינמון. חותכים את התאנים ל-4, מברישים אותם בתערובת הדבש ומקשטים איתם את המנה. מקשטים בשערות הכנאפה הקריספיות ומגישים.

המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.