אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

טארט כרוב סיני

מילוי מפתיע וזיגוג מפתיע עוד יותר לטארט, עם בצק עלים ביתי בניחוח פרמזן

חופית סרמילי | מאסטר שף | פורסם 31/05/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 65 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 כרוב סיני

לבצק:

200 גרם קמח

200 גרם חמאה

50 גרם קשקבל מגוררת

כפית מלח

90 גרם מים בטמפרטורת החדר

לזיגוג:

קלמנטינה

לימון

30 גרם חמאה

רבע כוס מים

זר עשבי תיבול

אופן ההכנה:

1 בצק: מניחים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עם וו גיטרה ומערבלים 2 דקות עד לאיחוד המרכיבים (יישארו גושים של חמאה וזה בסדר). יוצרים מלבן, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא ל-10 דקות.

2 לאחר 10 דקות מוציאים מהמקפיא ומרדדים על משטח מקומח למלבן דק וגדול. מקפלים שליש מהבצק פנימה ועוד שליש פנימה (כך שיהיו 3 שכבות). הופכים ומרדדים שוב. חוזרים על הפעולה 6 פעמים, מניילנים ומכניסים למקפיא ל-10 דקות נוספות.

3 חותכים את הכרוב הסיני באמצע לסטייק בעובי 3 אצבעות. מפזרים מלח ופלפל.

4 לרוטב: חותכים את הלימון והקלמנטינה במנדולינה לפרוסות דקות ומניחים במחבת יחד עם כל שאר המרכיבים. מבשלים על אש נמוכה 7 דקות ושומרים בצד עד ההגשה.

5 על מחבת קטנה, שמתאימה לתנור, מורחים חמאה ומעט קמח ומניחים את הכרוב.

6 פותחים את הבצק לעלה דק ויוצרים עיגול יותר גדול מסטייק הכרוב. מניחים במחבת מעל הכרוב, מהדקים, ואופים ב-180 מעלות 25 דקות. כשמהמאפה יוצא הופכים לצלחת, ומברישים אותו ברוטב בעזרת זר העשבים.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.