אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, מאסטר שף

סטייק אנטריקוט עם צ'יפס בטטה ותפוחי אדמה

הכי פשוט והכי טעים שיש: סטייק עסיסי שמכינים בקלות בבית, עם צ'יפס פריך במיוחד שחלקו מבטטה וחלקו מתפוחי אדמה. והסוד הגדול? תיבול מיוחד על הצ'יפס, שהופך אותו לממכר לאללה

ויקטוריה גוברמן | מאסטר שף | פורסם 28/12/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.9 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

1 בטטה

2 תפוחי אדמה בינוניים

כף קמח

חצי כפית מלח

שמן לטיגון עמוק

חופן עלי פטרוזיליה

סטייק אנטריקוט במשקל 400 גרם

כף שמן זית

מלח

פלפל

1 ס"מ ג'ינג'ר טרי

גרידה מלימון אחד

אופן ההכנה:

1. חותכים את תפוחי האדמה והבטטה לרצועות ומערבבים עם הקמח והמלח.

2. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את רצועות תפוחי האדמה והבטטה עד שהן מזהיבות. מוציאים ומניחים על נייר סופג.

3 מחממים תנור ל-150 מעלות. מניחים את עלי הפטרוזיליה על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-10 דקות בתנור כדי לייבש אותה. מפוררים את העלים היבשים.

4 מוזגים מעט שמן על הסטייק ומורחים אותו עליו היטב בידיים. מפזרים עליו מעט מלח ופלפל.

5 מחממים מחבת פסים וצורבים בה את הסטייק לכמה דקות משני הצדדים, לפי דרגת ההכנה הרצויה.

6 מגרדים מעל הצ'יפס ג'ינג'ר טרי, גרידת לימון ופטרוזיליה יבשה ומערבבים. מגישים יחד עם הסטייק. ניתן להגיש עם קטשופ ומיונז סלק.