אוכל
תמונת AVI׃ mako

סלט אוליבייה

סלט תפוחי אדמה עם אפונה, מיונז ביתי ולוף

אליסה המר | מאסטר שף | פורסם 08/09/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.8 51 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

למיונז הביתי

4 חלמונים

כ-15 כפות שמן (עדיף קנולה או סויה)

מלח

חומץ

חרדל

לסלט

1 קופסת שימורי לוף

1 קופסת שימורי אפונה

6 תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים ומנוקים מקליפתם

1 קופסת מלפפונים בחומץ

5 ביצים קשות

בצל לבן

אופן ההכנה:

1 מכינים את המיונז: מכניסים לבלנדר את החלמונים. תוך כדי הפעלה, מוסיפים את השמן (כך שייזל פנימה בזרם דק). ממליחים ומוסיפים מעט חומץ. טועמים ומשפרים טעמים.

2 חותכים את כל המרכיבים לקוביות קטנות בגודל אחיד. מערבבים ומטבלים במיונז.