אוכל
צילום׃ אמיר מנחם, שידורי קשת

קציצות דגים ברוטב חמוסטה

מכירים קובה חמוסטה? דמיינו לכם את אותו רוטב חמוץ וממכר, רק עם קציצות דגים עסיסיות במקום קובה. עכשיו תפסיקו לדמיין ותתחילו לבשל

בר פינס | מאסטר שף | פורסם 09/12/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 95 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לרוטב:

3 כפות שמן זית

1 בצל חתוך לקוביות

2 שיני שום פרוסות

8 עלים של סלרי

8 עלים של סלק ירוק (בלי החלק הלבן)

מיץ מ-2 לימונים

גרדה מלימון אחד

כפית כורכום

מלח

פלפל שחור

פלפל לבן

לקציצות:

4 יחידות של פילה דניס בלי עצמות ובלי עור

2 שיני שום 

1 בצל 

חצי פלפל חריף

חצי כוס פירורי לחם

אופן ההכנה:

1 מכינים את הרוטב: מחממים בסיר את השמן ומוסיפים את הבצל והשום. מטגנים עד להזהבה.

2 מוסיפים לסיר עלי סלרי ועלי סלק ומטגנים כמה דקות. 

3 מוסיפים לסיר חצי כוס מים, מיץ לימון, גרדה, כורכום, מלח, פלפל שחור ולבן ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות.

4 בינתיים מכינים את הקציצות: טוחנים במעבד המזון את פילה הדג, שום, בצל, כוסברה ופלפל חריף. מעבירים לקערה, מוסיפים פירורי לחם ומערבבים.

5 יוצרים מהתערובות קציצות עגולות ומוסיפים אותן לסיר הרוטב. מבשלים כ-10 דקות.

אופציה: אפשר לטגן את הקציצות לפני הכנסתן לרוטב.