אוכל
צילום׃ מתוך "מאסטר שף" עונה 7, קשת

עוגת גבינה בפיתה

כן כן, אתם קוראים נכון. עוגת גבינה בתוך פיתה. הפיתה פריכה ואפויה, הקרם בפנים מתקתק וגבינתי ואתם חייבים להכין את השוס הזה

לירון פרטוש | מאסטר שף | פורסם 16/11/17 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 32 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לפיתות:

4 חצאי פיתה

70 גרם חמאה מומסת

2 כפות דבש

לתערובת הגבינות:

קופסת מסקרפונה

קופסת ריקוטה

קופסת גבינת עזים

שקית אבקת סוכר

מקל וניל

כפית גרידת לימון

כף מחית פיסטוק

לקדאיף:

חופן גדול של אטריות קדאיף

50 גרם חמאה

לקישוט:

חופן חצאי פיסטוק

מעט דבש

אופן ההכנה:

1 מכינים את הפיתות: מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 מורחים כל חצי פיתה בחמאה ודבש. מסדרים בעמידה על תבנית תנור ואופים בתנור עד שהפיתות משחימות מעט.

3 מכינים את הקדאיף: ממיסים חמאה במחבת ומטגנים את האטריות עד שהן מזהיבות. מוציאים מהמחבת ומניחים לקירור.

4 מכינים את הגבינות: מקציפים יחד מסקרפונה, ריקוטה, גבינת עיזים ושקית אבקת סוכר לקרם יציב. מחלקים לשתי קערות

5 מערבבים קערה אחת עם הזרעים של מקל הוניל וגרידת הלימון. את השניה מערבבים עם מחית הפיסטוק.

6.  ממלאים את הפיתות בשני הקרמים, מוסיפים קדאיף ומקשטים בחצאי פיסטוק ודבש.