אוכל
צילום׃ נתנאל ישראל, מתוך "מאסטר שף"

חריימה פלפל ממולא

גרסה נהדרת לדגים של שישי בערב: פלפלים מתוקים עדינים ממולאים בקציצת דגים ברוטב חריף, עם לחם נהדר לטבול ברוטב

עדן גינדי | מאסטר שף | פורסם 14/03/21 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 41 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

ללחם:

1 ק"ג קמח

2 כפות שמרים

רבע כוס שמן

4 כפות סוכר

כף מלח

שתיים וחצי כוסות מים

לתערובת הדג: 

1 פילה דניס

1 פילה פלמידה

צרור פטרוזיליה קצוצה

צרור כוסברה קצוצה

חופן תימין קצוץ

מיץ מלימון אחד

חצי זרעי כוסברה טחונים

חצי זרעי אניס טחונים

כף פירורי לחם

מלח

מעט שמן זית

לפלפלים:

4 פלפלי שושקה

לרוטב:

4 שיני שום פרוסות

1 פלפל ירוק חריף פרוס

שמן זרעי ענבים בנדיבות

2 עגבניות קלופות וקצוצות גס

2 כפות רסק עגבניות

כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית כמון

מלח

אופן ההכנה:

1 מתחילים בלחם: מערבבים את כל המרכיבים במיקסר ולשים לבצק אחיד ורך. מניחים לתפיחה בקערה עד שמכפיל נפח. אחרי התפיחה מעצבים ל-4 לחמניות מלבניות מוארכות על משטח מקומח, ואופים על תבנית תנור הפוכה בחום מקסימלי עד שהלחם משחים (כ-20 דקות).

2 קוצצים דק בסכין את הפילטים של הדגים, מערבבים עם כל שאר המרכיבים בקערה ולשים מעט כדי לאחד את העיסה.

3 קולים את הפלפלים המתוקים על אש גלויה, וכשיש עליהם סימני חריכה מורידים מהאש. חוצים לאורך כדי שייווצר כיס, וממלאים בתערובת הדגים.  

4 מכינים רוטב: מטגנים מעט במחבת את השום והפלפל חריף עם שמן זרעי ענבים. מוסיפים את שאר המרכיבים לרוטב, מטגנים עוד קצת, מוסיפים מעט מים ומבשלים כחצי שעה.

5 מוסיפים את הפלפלים לרוטב, מכסים את הסיר ומבשלים כ-10 דקות. מוציאים את הפלפלים ומעבירים את הרוטב במסננת.

6 מניחים את הפלפלים בצלחת, יוצקים מעל את הרוטב המסונן ומפזרים מעל הכל גרידת ליים ועלי כוסברה.

מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים באתר כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.