אוכל
צילום׃ מתוך מאסטר שף 5, שידורי קשת

סוטלאג' - קינוח אורז טורקי

פודינג אורז עדין, עם ניחוחות משכרים של וניל וקינמון, ותוספת מפנקת של סוכר חום ודובדבני אמרנה מלמעלה. יש פה שעה עבודה, אבל מהמוצדקות שהשקענו

קטיה סברדלוף | מאסטר שף | פורסם 07/07/15 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

1 כוס אורז עגול (לריזוטו)

3 כוסות מים

חצי ליטר חלב בטעם וניל 3%

1 כוס סוכר

2 כפות מי ורדים

קצת סוכר חום

קורט קינמון

3 כפות קורנפלור

1/4 כוס מים

10 דובדבני אמרנה בברנדי

1/2 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

1 שמים את האורז והמים בסיר בגודל בינוני. מביאים לרתיחה , מנמיכים את האש ומבשלים 15-20 דקות, עד שהאורז רך מאוד. בוחשים מדי פעם.

2 מוסיפים לאורז המוכן חצי ליטר חלב וניל. ממשיכים לבשל על אש נמוכה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, מי הורדים ותמצית הוניל.

3 לוקחים רבע מהבלילה ומעבירים לבלנדר. טוחנים למרקם חלק ומחזירים פנימה. מערבבים היטב.

4 בכוס נפרדת מערבבים את הקורנפלור והמים עד שהקורנפלור מעורבב באחידות. מוסיפים לאורך ומערבבים עד שמתקבל מרקם סמיך (כ 2-3 דקות).

5 מחלקים את הפודינג לכוסות אישיות ומפזרים בכל כוס מעל הבלילה קצת סוכר חום, קצת קינמון ובאמצע מניחים דובדבן.

מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.